donderdag 14 december 2017

"Oh la la" Christmas Market

Tot en met aanstaande Zondag  17 December is in het QSNCC in Bangkok een Kerstmarkt.


Denk daarbij niet aan een Kerstmarkt zoals wij die kennen, het is meer een expo van artikelen uit Frankrijk, en een paar andere Europese landen. Maar het is gewoon leuk om te zien hoe mensen hun best doen om er iets van te maken.

De naam van de markt is 

“Oh la la!” Christmas Market @ Bonjour French Fair 2017 

.........en wordt georganiseerd door  de Franse kamer van koophandel in Thailand.


Het QSNCC staat voor "Queen Sirikit National Convention Centre",  en dat is een van de vele beursgebouwen in Bangkok. Je komt er makkelijk met de metro en stapt uit bij de gelijknamige halte, uitgang 3, en je staat bijna binnen.


De entree is gratis zoals meestal bij expo's in Thailand. Het regende vanmiddag een uurtje dus een mooie gelegenheid om een kijkje te gaan nemen.

Een demonstratie croissants maken, voor ons heel normaal maar de Thaise mensen vinden het prachtig.


Frans brood is heerlijk dus de lokale Franse bakker was ook aanwezig om zijn lekkernijen te verkopen.
En als je aan Frankrijk denkt, denk je aan wijn. Ben je liefhebber en ben je in Bangkok, dan is hier het moment om een keus te maken, er zijn veel kramen met Franse wijn.Lekkere patĂ© 


En natuurlijk ham, vers van het been gesneden. Uit Portugal...Er is ook nog een andere expo in hetzelfde complex, de Best Thailand Buys, en ook tot en met aanstaande Zondag 17 December.

Alle foto's :  KLIK HIER

O ja, wat dit is heb ik op moeten zoeken want dat wist ik niet. Canele, 6 stuks voor 100 baht, dus iets minder dan 3 Euro. Lokatie :  KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten