woensdag 6 december 2017

Bangkok Wat Dhammamongkol en het Rabitto Cafe

Een tempel bezoeken en even later een konijnen cafe ?  Is dat een leuke combinatie ? Ja hoor, waarom niet. Ik deed het in ieder geval vandaag in Bangkok.


De Wat Dhammamongkol is aan de Sukhumvit Road soi 101, en dan soi  20 Punnawithi. Het beste kom je er met de skytrain  halte Punnawithi. Vanuit de skytrain is de tempel al te zien.Ik vind aparte tempels waar bijna geen toeristen komen het leukste om te bezoeken. De mensen die er werken, en de lokale mensen die die tempel bezoeken zijn veel vriendelijker dan in de drukke toeristische tempels. Dus ook hier.Ik wilde graag naar boven om van het uitzicht te genieten maar de lift was afgesloten, alhoewel de deur wel open ging, en via de trap lukte ook niet want het was pikkedonker.
Er is ook een gebouw met een koepel en veel glas en daardoor was het erg licht binnen, mooi om te zien.
Dieren cafe's worden steeds populairder in Bangkok, ik was al eens in een katten cafe, maar er zijn ook honden cafe's, een vossen cafe en zelfs een wasbeertjes cafe.  Het principe is als volgt. Je betaald een entree prijs en mag met de dieren "spelen". Schoenen uit en handen wassen. Als je wat te drinken of te eten besteld wordt de entree prijs van het bestelde afgetrokken.

Ik ging dus naar het Rabitto cafe, met leuke konijntjes. Leuk voor mensen met kinderen. Er is in Bangkok genoeg voor kinderen te zien en de dieren cafe's zijn daar een voorbeeld van.Het cafe is aan soi 101/1 aan de Sukhumvit Road, je zou zeggen dat dit vlak bij de tempel is. Vergis je echter niet in afstanden in Bangkok. Ik liep de afstand van de tempel naar het cafe en dat was bijna  30 minuten.


De zaak was net open en daardoor was het niet druk. Ik heb echter gelezen dat er mensen geweigerd worden als het te druk wordt.
Een leuke recensie staat : KLIK HIER

Google Maps : KLIK HIER


Foto's  van de tempel : KLIK HIER

Foto's van het konijnen cafe : KLIK HIER

2 opmerkingen:

  1. Graag gedaan.Soms weet ik niet echt wat ik moet schrijven,maar de foto's vertellen gelukkig alles.

    BeantwoordenVerwijderen