donderdag 7 december 2017

Klongsan Thonburi

Klongsan is een van de 50 districten in Bangkok, aan de Thonburi kant van de rivier, recht tegenover het Royal Orchid Sheraton hotel, en River City shopping. En aan de Thonburi kant pal naast het Hilton Millenium hotel. Klongsan had jaren geleden een trein station en dat was het eindpunt van de Maeklong lijn. Door het drukke verkeer en de nodige vertragingen is dat station opgeheven en nu is Wongwianyai het terminal station.

 

Je kunt voor 4,5 baht vanaf het River City shopping complex overvaren naar de Klongsan Plaza, dat is een markt waar ook veel etens stalletjes zijn, pal naast het Hilton. Ik kwam zelf vanaf de andere kant met een bus die over de Taksin brug rijdt.Aan de oever van de rivier is ook het bij veel buitenlanders bekende YokYor restaurant.Er staan hier langs de oever veel oude pakhuizen die verbouwd zijn tot overdekte markten, leuke 
winkels, of restaurant. Bij de Jam Factory zijn regelmatig farmers markten.
Kaartje en lokatie van de Klongsan omgeving : KLIK HIEREr is ook een Chinese pagoda en bijbehorende gebouwen. 
Ik maakte weer behoorlijk wat foto's, de link staat iets verder in deze blog.
Ik zag verscholen achter wat bomen, en onmogelijk om er dichter bij te komen, een prachtig "gingerbread" huis. Er zijn er best nog wel veel in Bangkok, en de meeste zijn in zeer slechte staat. Een prachtig contrast met zo'n modern gebouw er vlak naast.


Over moderne gebouwen gesproken, in deze buurt is het enorme Icon Siam in aanbouw. Een super winkelcentrum, woontorens en veel attracties, zoals een inpandige floating market. Kijk hier maar eens naar :
Een paar weken geleden is naast de Chinese pagoda een nieuwe attractie geopend, met de naam Lhong1919, info hierover :Veel winkeltjes met kunst, en een mooie omgeving, omgetoverd tot een attractie.

Er vaart op Maandag tot en met Vrijdag van 10.00 am tot 8.00 pm een gratis shuttle boot via de Si Phraya pier naar de Saphan Taksin pier  heen en terug, dit is hem.
Zoals ik al eerder schreef kan je vanaf Klongsan Plaza ook over varen met een pontje voor 4,50 baht. Dat is wel een stuk verder lopen dan de gratis shuttle boot .

Ik zag hier in de omgeving veel smalle straatjes en fietspaden. Of er geplande fiets tochten langs komen weet ik niet, want ik zag ze niet !!   Het fiets tour bedrijf van  wijlen Co van Kessel zit aan de overkant .Alle foto's : KLIK HIER

Honderden Bangkok websites https://bangkok.startpagina.nl  en2 opmerkingen: