vrijdag 1 december 2017

Flower expo Rama IX park Bangkok.

Van 1 tot en met 10 December is het Rama IX park omgetoverd tot een prachtig bloemen paradijs. De regentijd is voorbij en nu is de droge "koele" periode aangebroken. de komende maanden zijn er veel evenementen en ik hoop er ook een aantal mee te kunnen maken.
Bangkok heeft veel parken, en ik bezocht ze bijna allemaal wel een keer. Natuurlijk het bekende Lumpini park, maar ook het Benjakiti park, het Benjasiri park, en in de buurt van de Chatuchak weekend markt het Queen Sirikit park.
Deze parken zijn allemaal in de buurt van een metro of skytrain station.Het Rama IX park is een stuk buiten het "centrum" en met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Toch vond ik een route waarbij ik slechts de laatste 15 minuten moest lopen.

Het park staat al jaren op mijn bucket lijst en omdat er  een bloemen expositie is dus een reden om er nu heen te gaan.


De toegangs prijs is slechts 10 baht, dat is ongeveer 25 euro cent.  !!

Je kan er met zwanen bootjes varen op het behoorlijk grote meer, kosten 40 baht per half uur. Je betaald 80 baht vooruit en daarvan is 40 baht een soort borg. Als je langer als een half uur gevaren hebt wordt het bij te betalen bedrag met de borg verrekend.En........waar veel mensen zijn moet natuurlijk gegeten worden, en ja hoor dat kan !! Er zijn enorm veel eet kraampjes en er is zelfs een mini floating market.


De bloemen perken waren  mooi aangelegd en dat kan je wel aan de Thaise mensen overlaten want het zijn echte kunstenaars.
Er zijn ook blijvende paviljoens zoals deze met cactussen 


Vergeet niet om op de link te klikken en dan kan je alle foto's van het park bekijken, een ware kleurenpracht : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten