Bangkok Hotels

dinsdag 3 december 2019

BANGKOK Bloemen festival Rama IX park

Ieder jaar is er in het Rama IX park van 1 tot en met 10 December een bloemen festival. Het enorm grote park is prachtig versierd, er is een markt en natuurlijk is er voor de inwendige mens ook voldoende aandacht !!


Iemand noemde het al de Thaise keukenhof maar dat is nou ook weer niet zo, en er zijn geen tulpen.  Maar mooi is het zeker. Ik was er al erg vroeg, de temperatuur was nog onder de 30 graden en er stond een lekker koel windje in de schaduw. Omdat ik vroeg was, was het nog niet druk maar voor de bloemen maakte dat niet veel uit..........!!




Ik kwam er met de airport trein, stapte uit op station HuaMak, toen bus 207 ( 145 kan ook ) tot aan het shopping center Paradise park, en van daar een motorbike taxi naar het park. Naast Paradise park is ook een van de grootste malls van Bangkok, Seacon Square, en daar achter is de grote "treinmarkt"  Talad Rot Fai Srinakarin.



Het park is enorm groot,  https://en.wikipedia.org/wiki/Suan_Luang_Rama_IX  maar er rijden volop "trammetjes" rond.



Er is een kleine floating market, maar daar waren ze nog niet "open". De kraam met somtam, papaya pok pok wel




De organisatie heeft hun best gedaan om er wat moois van te maken, en de Thaise mensen vinden het prachtig.



Als er geen bloemen festival is, dan is het park natuurlijk ook open, er zijn blijvende attracties zoals een orchideeen tuin





 Een kas met cactus planten


Als je alles wilt bekijken dan ben je wel een paar uurtjes bezig.

Alle foto's die ik maakte  STAAN HIER

Groeten uit Bangkok
Rene








Geen opmerkingen:

Een reactie posten