woensdag 29 november 2017

Samut Prakan - Pak Nam

Samut Prakan is een provincie ten zuiden van Bangkok, aan de monding van de Chao Phraya rivier. De provincie wordt ook wel Pak Nam genoemd, dat betekent "monding van de rivier"


Al vanaf behoorlijk grote afstand is een herkenningspunt van Pak Nam te zien, de 180 meter hoge observatie toren van het "knowledge" park. De toren is bijna 3 jaar oud en staat op de plaats van de voormalige gevangenis.Er zijn veel mogelijkheden om hier te komen, en ik koos ervoor om met de skytrain tot de laatste halte van de Sukhumvit lijn te gaan, Samrong. Volgend jaar wordt de lijn met een aantal nieuwe stations tot aan Pak Nam uitgebreid. Vanaf Samrong nam ik bus 25 tot in het centrum van Pak Nam.
Je kan ook nog onderweg uitstappen bij het Erawan museum, waar de metershoge olifant ook al van ver te zien is.In een plaats aan het water is natuurlijk een markt waar veel vis verkocht wordt. De mensen waren vriendelijk en wilden zelfs graag op de foto 


Er werd net verse vis aangevoerd en gewogen en verkocht aan een kraam, leuk om te zien 


Ik snuffelde wat rond en zag dat er een pont is die naar de andere kant van de rivier vaart. Leuk om dus naar de overkant te varen. De rivier is hier behoorlijk breed omdat hier de monding is en de rivier in de baai van Bangkok uitkomt. Overvaren kost 5,50 baht, dat is ongeveer  14 eurocent !!


Het pontje vaart tussen de grote zeeschepen door 


Aan de overkant is ook  een klein eiland, en dat wordt butterfly eiland genoemd. Er is een loopbrug van de vaste wal naar dit eiland, en wat deed ik ?? Juist er over lopen naar butterfly eiland.Ik heb er echter niet een vlinder gezien................wel mooie mangrove bossen, en er was een mooi pad naar een oud fort en bijbehorende gebouwen. Het fort kon ik niet vinden !!De oude gebouwen zijn aan de andere kant van het eiland en van daar is een prachtig uitzicht over de rivier.Ik liep het stuk weer terug en bezocht ook nog de Wat Phra Samut ChediIk was nu dus aan de andere kant van de rivier en zocht even naar een mogelijkheid om weer terug te reizen. Er was een bushalte waar bus 20 langs zou komen, en dat klopte en ik nam de bus tot aan skytrain station Wong Wian Yai, van de Silom lijn. En zo weer terug naar de "bewoonde wereld".

Info over de provincie :  https://nl.wikipedia.org/wiki/Changwat_Samut_Prakan

Alle foto's van vandaag :  KLIK HIER


Locatie : KLIK HIER


2 opmerkingen:

  1. Heel leuk René, wij zijn er vaak geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de krokodillen farm jaren geleden met een tour bezocht. Ancient City staat nog op mijn lijst. Ik doe alles zoveel mogelijk met het OV en daar gaat veel tijd in zitten. Maar dat is geen probleem, ik geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen