donderdag 27 juni 2019

NIEUW Samut Prakan : Wat AsokaramMijn eerste dag ( Donderdag 27 Juni 2019 ) tijdens deze reis. Gisteren ben ik aangekomen en zoals gebruikelijk is de aankomstdag gelijk een rustdag voor me om  aan het klimaat en het tijdsverschil te kunnen wennen. Dus ik heb erg goed en eigenlijk best wel lang geslapen.

Vanmorgen heb ik gelijk maar een onderwerp van mijn bucketlijst bezocht, Wat Asokaram.

Zoals de meeste lezers inmiddels wel weten probeer ik zoveel als mogelijk mijn doel(en) per openbaar vervoer te bereiken. Dat is een kick van me en heeft niets met zuinigheid te maken. Ik vind het heerlijk om in en rond Bangkok met de bus te reizen, geweldig tussen de Thaise mensen die best wel vriendelijk zijn.

Het eerste stuk was met de skytrain Sukhumvit groene lijn naar halte Kheha. Vanaf halte Samrong is de reis zelfs gratis omdat dat laatste stuk ( 9 haltes ) vorig jaar in gebruik is genomen. Hoe lang dat nog gratis is weet ik niet. Volgens een bekende blogger Richard Barrow zou dat begin van dit jaar zijn.


Bij halte Kheha stap je over op een songtaew , nummer 36, en daar rijden er heeel veeeel van. Je kan ook een taxi nemen, of zelfs gaan lopen. Dat is ongeveer 3 kilometer.Met de Songtaew rij je dus verder in de richting die je ook met de skytrain reed. De ritprijs is 8 baht, en je stapt uit tegenover soi Thetsaban 60,  of aan je eigen weghelft soi 55, en steek dan de loopbrug over. Op de hoek van soi Thetsaban staan motor taxis, en de rit naar de tempel kost 10 baht !!
Helaas was de witte tempel gesloten. Ik heb gezocht op het www of er openingstijden zijn maar kan het niet vinden. Op de vele foto's die ik zag is het hek altijd gesloten !!

De ordinatiehal er tegenover was wel open en als je de trappen oploopt komt er een koel windje over je heen, en dat was vandaag meer dan welkom.

http://paknam.com/tourist-attractions/wat-asokaram/


Er staat ook een standbeeld van een Koning Achter de witte tempel is nog een klein plantsoen, en als je wilt kan je helemaal doorlopen naar de monding van de Chao Phraya rivier, waar deze overgaat in de Golf van Thailand.


De lokatie is HIER

Om de foto's te zien : KLIK JE HIER

Een rustig begin van deze reis, jammer dat de witte tempel niet toegankelijk was. Ik heb een filmpje opgezocht om toch wat te kunnen delen :Langs de bts Sukhumvit lijn, de groene lijn is enorm veel te doen en te zien. Op de website van Richard Barrow staat het een en ander :Groeten uit Bangkok

Rene

1 opmerking:

  1. Mooie tempel, jammer dat hij niet toegankelijk was. Gr. COR

    BeantwoordenVerwijderen