zondag 17 februari 2019

Bangkok Mahanakhon Skywalk

Toen de Mahanakhon Tower een paar jaar geleden opgeleverd werd was het het hoogste gebouw van Bangkok, 314 meter. Dat heeft niet lang geduurd want inmiddels is er een gebouw van 317 meter, de Magnolias Waterfront Residence.

Een kijkje boven op het dak, incl de skywalk, van de Mahanakhon stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en vandaag was het zover, nadat ik het een paar keer uitgesteld had........


Het is zeer makkelijk te bereiken, en is recht tegenover de skytrain halte Chong Nonsi , je loopt er vanuit de trein bijna gelijk naar binnen.Ik liep eerst nog even naar buiten om wat foto's van het gebouw vanaf straatnivo te maken.Het "oude" gebouw is de Russische ambassade geweest en is tegenwoordig onderdeel van een hotel.

Er staat ook nog een mooie kerstboom om de hoek, of is het geen kerstboom. Nee het is een Starbucks koffieshop.
Ik had mijn toegangsticket online besteld en bij de info die ik per mail kreeg stond dat het ticket afgedrukt moest worden. Dat heb ik in het hotel gedaan. Bij de ingang kon men echter de streepjescode niet scannen. Ik had het ook nog op mijn gsm staan en dat scannen lukte wel !!!  Ik had senior korting maar er werd niet naar mijn paspoort gevraagd. Misschien geloofden ze me wel toen ze me aankeken...............Afijn het grote werk ging beginnen en ik stapte in de lift die met een supersnelle vaart omhoog ging tot op de 75e verdieping. Daar kan je rondlopen en naar beneden kijken en uiteraard foto's-film maken.Met de volgende lift of trap kan je verder naar boven, naar de 78e verdieping en dan sta je op het dak waar ook de skywalk en een skybar is.Ik vroeg aan iemand om een foto van me te maken, en kijk dat ben ik op de skywalk. Het was erg vreemd om op die glazen plaat te stappen en dat lijkt of je voor het eerst op ijs gaat lopen. Het wende wel snel en dit was het resultaat .


Je krijgt een hoes voor je schoenen en er mogen geen foto's op de glazen plaat gemaakt worden.  Dit alles om krassen te voorkomen.

En zoals je ziet zijn er meer mensen die moeten wennen.....En toen weer met de lift naar beneden, en daar maakte ik een filmpje van :De lift stopt op de 4e verdieping en dan ben je "verplicht" om door de tax free shop van King Power verder naar beneden te gaan.

King Power sponsort de Engelse voetbal club Leicester City, en dat was onlangs nog in het nieuws met een triest bericht. De grote baas van King Power kwam om het leven bij een helicopter ongeluk bij het stadion van Leicester City. 


Het was een enorme ervaring en als je nog twijfels hebt om er heen te gaan zou ik zeggen : Gewoon Doen.

Als je alle foto's wilt bekijken KLIK JE HIER

Lokatie : KLIK HIER

Website : KLIK HIER

8 opmerkingen:

 1. Uiteindelijk viel het wel mee, de eerste stappen waren even wennen. Maar toen de foto's gemaakt waren ben ik er toch maar weer snel afgestapt hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie reportage Rene. Het uitzicht was zo te zien geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top Rene, ik doe het je niet na. Wordt al duizelig als ik op een krant sta hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha Ik was al een paar keer van plan geweest om er heen te gaan. Twijfelen en uiteindelijk toch gedaan. Gaaf hoor.

   Verwijderen
 4. Mooie foto's René. Ik weet niet of ik het had gedurfd. Gr. Cor

  BeantwoordenVerwijderen