Bangkok Hotels

maandag 11 februari 2019

NIEUW Bangkok Wat LatPhrao

Tijdens mijn "zwerftochten" door de buitenwijken van Bangkok kwam ik weer een juweeltje van een tempelcomplex tegen, Wat LatPhrao.Het meest opvallend aan dit complex zijn de drie grote beelden die op de eerste verdieping staan en waar het verkeer gewoon langs rijdt.


Er waren totaal geen bezoekers en ik had het rijk alleen en keek op mijn gemak rond en liep via de stenen trappen naar de eerste verdieping. Hier staan tientallen grote boedda beelden waarvan er een paar wel heel erg mooi zijn.

Weer beneden zag ik dat er een grote plechtigheid ging beginnen, wat precies weet ik niet. Tafels waren gedekt en er werden grote schalen met eten klaargezet.

In die zelfde zaal staat een grote emerald boedda, zal het gewoon gekleurd glas zijn ??En waar is deze tempel dan precies ?

Voor de juiste lokatie KLIK JE HIERIk stapte bij het Victory monument op bus 8 , je kan ook op bus 8 stappen bij metro halte LatPhrao, en met een taxi kom je er natuurlijk ook.Ik maakte weer veel foto's en als je alle ze allemaal  wilt bekijken 


Het is mogelijk om een bezoek aan deze tempel te combineren met een bezoek aan 

Tamnak Phra Mae Kuan-Im


Daar was ik een paar maanden geleden en is in dezelfde wijk, met een motorbike taxi liggen deze twee tempels slechts een paar minuten van elkaar verwijderd.

3 opmerkingen:

  1. Dank je Mijndert.Er wordt wel eens gevraagd of ik het nooit zat ben, al die tempels. Dan reageer ik met de vraag : "ben je het nooit zat, iedere avond in de kroeg in Thailand" hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben beide niet zat...555. Gr.Cor

    BeantwoordenVerwijderen