dinsdag 5 februari 2019

NIEUW Chiangmai Flower Festival 2019
Ieder jaar wordt tijdens het eerste weekend van Februari in Chiangmai het flowerfestival gehouden. Dit jaar al voor de 43e  keer. Ik was er voor de 4e keer bij en maakte zowel tijdens als na de optocht veel foto's.Volgend jaar 2020, valt 31 Januari op een Vrijdag en dat is dan met 1 en 2 Februari het eerste weekend van Februari. Of het flowerfestival dan in dat weekend of een weekend later wordt gehouden is ( nog ) niet bekend.

De optocht of bloemencorso begint altijd om 0800 uur bij de Narawat brug bij residentie van de Gouverneur. Via de Thapae road gaat het naar het "vierkant" zoals de gracht in de volksmond genoemd wordt. Dan naar links en via de Chiangmai Gate naar het eindpunt, het Nong Buak Hat park.


Omdat het al vrij snel warm gaat worden stopt men onderweg regelmatig waardoor er gaten in de optocht vallen. Ik keek bij de Chiangmai Gate en daar kwam de eerste praalwagen om 0945 uur door en de laatste om 1115 uur.


De temperatuur liep al snel op en er is aan beide zijden van de gracht weinig schaduw, er zijn weinig hoge gebouwen waarachter de zon nog wat blijft hangen. Maar door het kijken naar al die prachtig versierde praalwagens vergeet je al snel de hitte.Tussen de praalwagens door liepen drumbands en organisaties waarvan me niet duidelijk werd wat dat precies inhield.De deelnemers zijn soms prachtig gekleed in mooie kostuums.

De route is jaarlijks hetzelfde, maar een paar jaar geleden is het ingekort, toen begon de optocht nog bij het treinstation, hetgeen wellicht te veel inspanning voor de lopers was.Er was veel bewondering voor een aantal oldtimers die in de optocht meereden. Ze waren ook prachtig versierd met bloemen en in iedere auto zat een MISS .
Een lust voor het oog om naar te kijken en een aanrader als je plannen hebt om in de genoemde periode in Chiangmai te zijn. 

Ik maakte dus veel foto's, bijna 200, en als je die allemaal wilt bekijken
In en bij het Nong Buak Hat park zijn veel bloemen en planten te zien, en ook de winnende bonsai boompjes. Op Zondag staan alle praalwagens ook opgesteld om er nog eens van dichtbij naar te kunnen kijken.

Het was erg druk dit jaar, het Chinees Nieuwjaar is in dezelfde periode.


In het park waren prachtige bloemenperken aangelegd en ook de tulp was in vele kleuren aanwezig

Bedankt voor het lezen van mijn verhaaltje en voor het bekijken van de foto's

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

4 opmerkingen: