vrijdag 16 november 2018

NIEUW Nonthaburi Wat Chaloem Phrakiat Worawihan en park

Vandaag reisde ik met de Chao Phraya express boot naar het eindpunt in Nonthaburi. Daar overgevaren met een pontje, tegen de prijs van 3,5 baht !!. En verder gelopen naar de tempelIk stapte op de express boot bij halte Saphan Taksin, en daar kom je weer makkelijk met de skytrain. Neem vooral niet de toeristenboot voor 150 baht ( of misschien is dat al weer duurder geworden ) , maar de gewone boot, en de prijs is 15 baht ongeacht de halte waar je uitstapt. De toeristenboot gaat ook helemaal niet naar Nonthaburi.
Bij het eindpunt varen de pontjes af en aan naar de overkant, en je betaald als je uitstapt. Op de terugweg is dat andersom.Er staan tuktuks en motorbike taxis te wachten maar ik geef meestal de voorkeur om te gaan lopen, mits het niet langer dan 20-30 minuten is. In dit geval was het ongeveer 15 minuten, de route die google maps me gaf was wel wat verrassend, oa over een grint pad en over een paar betonnen platen die over een slootje lagen. Zeg maar de route binnendoor...........

De monniken wonen in teakhouten huisjes die in twee rijen een mooi plaatje opleverden. Er is volop gevogelte wat hier rondscharrelt, kippen, hanen, fazanten enz. Leuk.

Het was erg stil, er waren allen wat schoolklassen van een Internationale school, die hier in het Engels les kregen. Dus ik kon op mijn gemak rondkijken. De witte  pagode steekt boven alles uit en is dan ook vanaf een afstand het herkenningspunt .


Er staat een standbeeld van Koning Rama III


Ik kon langs de waterkant en via het tempel terrein geen doorgang vinden om in het naastgelegen park te komen, dus liep ik een stuk terug om om de tempel heen te lopen.
Het is een groot park en aan de rivierkant heb je een mooi uitzicht op de Maha Chesadabodindranusorn brug, zie wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Maha_Chesadabodindranusorn_Bridge


Nog een paar foto's van het parkDat was het voor vandaag, ik ging om rond de klok van 9 de deur uit en was  na 3 uur weer "thuis". 
6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je Mijndert. Het lijkt soms veel op elkaar maar geloof me het is de moeite waard. En ik ben gek op het reizen tussen de lokale mensen, dat is veel leuker dan met een taxi.Het duurt wel langer maar dat maakt me niets uit.

   Verwijderen
 2. Dank je Freek. Ik probeer op een korte en "zakelijke" manier te schrijven en dan zoveel mogelijk info te geven. I LOVE Bangkok..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's Rene!! En zeker die van de teakhouten huisjes...heel apart. Ik ken Bangkok natuurlijk niet maar het valt me soms op dat het zo schoon en netjes is.
  Groetjes Joop en Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja mooi die huisjes. En er heerst een serene rust met al die fazanten en kippen en hoe ze ook nogen heten hahaha

  BeantwoordenVerwijderen