maandag 6 februari 2017

Bloemencorso Chiangmai 2017

Op 4 Februari werd in Chiangmai het 41e bloemencorso gehouden. Het is een onderdeel van het Chiangmai Flowerfestival dat ieder jaar in het eerste weekend van Februari gehouden wordt.

Het bloemencorso wordt dan op de eerste Zaterdag van Februari gehouden.


Rond 0800 uur in de ochtend begint het bloemencorso al, dan is het net 20 graden en kunnen de deelnemers fris aan de kilometers lange route beginnen. Het begint allemaal bij de Narawat brug en gaat via de Thapae Gate naar de "moat". De moat is de vierkante grachtengordel die "rond" het oude gedeelte van Chiangmai ligt. Letterlijk vertaald is moat een slotgracht.

De route gaat dus via de moat naar het Buat Hat park waar de praalwagens de hele dag nog te zien zijn.


De optocht duurt uren en ligt regelmatig stil om de deelnemers te laten rusten of door andere omstandigheden.


De elektriciteits kabels hangen langs een gedeelte van de route erg laag en om de praalwagens er door te kunnen laten worden de kabels met stokken omhoog gehouden. Bij de Loi Kroh Road leverde dat een vertraging op van 15 tot 20 minuten. Als je dus in een van de volgende jaren de optocht wilt bekijken en langs de gracht wilt gaan staan is 0930- 1000 uur vroeg genoeg.


In de optocht zijn dus veel praalwagens, er lopen groepen van verenigingen mee en uiteraard ook een aantal muziek korpsen.
De muziek en show korpsen uit Thailand zijn erg goed, en tijdens het vierjarig muziek concours WMC  in Kerkrade winnen Thaise showkorpsen vaak de hoofdprijzen .Als je niet naar Thailand kunt reizen is een bezoek aan dit concours een aanrader. Dit jaar van 6 tot 30 Juli . Info :  http://www.wmc.nl/nl

Hier opnames van een Thaise band in Kerkrade 2013 :


Nog wat foto's van het bloemencorso :
Alle foto's van het bloemencorso staan :  KLIK HIER


Info :

http://www.festivalsofthailand.com/chiang-mai-flower-festival/

http://chiangmaibest.com/chiang-mai-flower-festival/

https://en.wikipedia.org/wiki/Chiang_Mai_Flower_Festival


Geen opmerkingen:

Een reactie posten