Bangkok Hotels

maandag 6 februari 2017

Wat Umong Chiangmai




In Thailand zijn duizenden tempels, de een nog mooier dan de andere. Er zijn ook veel toeristische tempels zoals in Bangkok Wat Po, Wat Phra Kaew enz, en in Chiangmai bijvoorbeeld de Wat Doi Suthep.

Ik bezoek graag afgelegen niet toeristische tempelcomplexen op heuvels of bergen, er zitten erg mooie bij, dit keer de Wat Umong bij Chiangmai.

Deze tempel is vlak bij de hoofdweg 121, achter het vliegveld. Vanuit de oude stad is het ongeveer 8 kilometer, De juiste lokatie is : KLIK HIER

Coordinaten :

Wat Umong Su Thep, Mueang Chiang Mai District, Chiang Mai 50200, Thailand
Breedtegraad: 18.78334 | Lengtegraad: 98.951194



Als je geen eigen vervoer hebt kan je een rood busje nemen, "rot daeng", en een prijsafspraak maken zodat de chauffeur op je wacht om terug te rijden.  https://en.wikipedia.org/wiki/Songthaew

De tempel is op een groot terrein en een gedeelte is in een grot. In een tuin staan honderden oude beelden waarvan de waarde wellicht erg hoog zal zijn.



Toen wij er waren werd er net een foto reportage van een bruidspaar gemaakt.
Kijk eens wat lief.



De beeldentuin is een prima object om mooie foto's te maken, dus deed ik dat ook.




Er is ook nog een klein museum en een visvijver. Echter niet om te vissen maar om de vissen te voeren. Brood en korrels zijn voor 10 baht te koop. Er heerst echter een ware duivenplaag die graag gemorst brood en korrels opeten .


Alle foto's van Wat Umong : KLIK HIER




Geen opmerkingen:

Een reactie posten