dinsdag 7 februari 2017

Wat Phra Phutthabat Tak PhaEr zijn in Thailand tientallen tempels waarvan de naam begint met Phra Phutthabat. Dat wil zeggen dat er in die tempel een voetafdruk is van boedda.


De wat phra phutthabat tak pha is ver van de bewoonde wereld in het Pa Sang district ten zuiden van Lamphun.


Locatie : Wat Phraphutthabat Tak Pha Makok, Pa Sang District, Lamphun 51120, Thailand
Breedtegraad: 18.454742 | Lengtegraad: 98.921744


Google maps : KLIK HIER

Vanuit Chiangmai is het makkelijk te vinden en de rit er naartoe duurt iets langer dan een uur, afhankelijk van de route die je neemt. Wij reden via de 106 richting Lamphun, dus langs de mooie "bomenlaan" bij Saraphi . Lees wat Sjon Hauser over deze bomen schrijft :

 http://www.sjonhauser.nl/dipterocarps-trees-dominating-the-forests-of-tropical-asia.html


De tempel en bijbehorende gebouwen zijn erg mooi, maar er waren buiten ons (3) slechts 2 andere bezoekers. En uiteraard zagen we de voetafdruk van boedda:


Je moet natuurlijk wel boeddist zijn om te geloven dat deze voetafdrukken van boedda zijn. Ik maakte er gisteren wat grapjes over tegen een Thaise vrouw en ze kon er wel om lachen.......Omdat deze tempel in de bossen en bergen staat dragen de monniken rode gewaden in plaats van de gebruikelijke oranje gewaden. De zogenaamde forest monks.


Elders las ik dat de rode gewaden door monniken uit Tibet en Myanmar gedragen worden dus is het me niet geheel duidelijk wat het verschil is tussen de oranje en donkerrode gewaden.

Achter de tempel op een heuvel, en op slechts 5 minuten rijden staat een Chedi, namelijk Phrathat Chedi Si Khruba.

We liepen boven ook wat rond en ik maakte weer wat foto's. Helaas staat de chedi op dit moment in de steigers. 


Er is een lange trap naar beneden dus liep ik samen met mijn reisgenoot naar beneden waar onze vriend met zijn auto op ons stond te wachten.Alle foto's van Wat Phraphutthabat en Phrathat Chedi Si Khruba  staan : KLIK HIER


Geen opmerkingen:

Een reactie posten