woensdag 30 december 2015

Ik ben er nog hoor

Het gaat nu al drie dagen niet zoals ik het graag zou willen. Met mij gaat het naar omstandigheden goed hoor , behalve de inmiddels chronische pijn in mijn linkerbeen .  Ik ga er aan wennen ..........maar niet heus.

Afgelopen Maandag wilde ik naar de herdenking van de kroning van een van de vorige Koningen van Thailand , Taksin. dat is ieder jaar op 28 December bij het standbeeld op Wong Wian Yai , aan de andere kant van de rivier

https://nl.wikipedia.org/wiki/Taksin

Afijn toen ik er aankwam was er niets te doen , wellicht was ik te vroeg, de meeste evenementen vinden laat in de middag of avond plaats , vanwege de hitte overdag. Jammer maar niet getreurd.

Gisteren , Dinsdag , wilde ik een Chinese pagoda bezoeken , dat zijn mooie gebouwen die er als een toren uit zien.

Maar helaas , de pagoda staat in de steigers en dan kan je het vergeten om mooie foto's te maken .  Het blijft dus op mijn "to do" lijst staan.

Nou , vandaag dan maar , drie keer is scheepsrecht toch.  Ik kom al bijna 40 jaar in Thailand en heb nog nooit het Zomerpaleis in Bang Pa in bezocht, een zeer fotogeniek paleis. Prachtig gelegen aan de rivier en ten zuiden van Ayutthaya   http://thailandforvisitors.com/central/ayuthaya/bang-pa-in/

Ik wilde de trein van 0925 nemen en had al een kaartje gekocht voor de 90 minuten durende rit. En dat was een rib uit mijn lijf ,maar liefst 12 baht (  € 0,30 ) . De trein stond ruim op tijd langs het perron en zat 25 minuten voor vertrek al goed vol.  Onderweg werd het steeds drukker en drukker , het looppad stond vol en er stonden zelfs mensen op de treeplank.  Ja dat kan hier allemaal , This Is Thailand.

Eindelijk had ik het door , het is 30 December , en dan loopt Bangkok bijna letterlijk leeg omdat de mensen bij familie buiten de stad op bezoek gaan , het wordt soms wel eens een exodus genoemd.
Dus had ik een verkeerde dag uitgekozen om naar Bang Pa In te gaan , en ben ik bij het vliegveld Don Muang uitgestapt omdat ik het gevoel kreeg in een sardine blikje te zitten ,en voelde me daar niet lekker bij.  Wellicht probeer ik het volgende week nog een keer. Geen probleem , ik heb de tijd en alles waar ik deze reis niet aan toe kom blijft staan tot de volgende keer.

Ik keek nog wat rond op het vliegveld omdat daar vorige week de oude Terminal 2 weer in gebruik is genomen. Terminal 1 is nu voor Internationale vluchten en Terminal 2 voor binnenlandse vluchten. 

Het scannen van de koffers is een aparte belevenis. Als je ingechecked hebt gaat je koffer op de band en wordt daarna gescand. Je kan dat zelf volgen op een monitor . Als je koffer niet "goed" is bevonden gaat hij naar rechts en anders naar links.  Naar rechts betekent dat je koffer opnieuw gecontroleerd moet worden . Je moet je dan melden .Als je al doorgelopen bent wordt je omgeroepen.  Een dure en tijdrovende manier om koffers te checken , en dat bij iedere incheck rij. Als je dat doet vóór het inchecken is dat veel makkelijker .Zo doen ze het nog wel in Terminal 1.  Ze hebben hier wel vaker goede plannetjes ......

Wat ik morgen en de komende dagen ga doen weet ik nu nog niet , ik ben bang voor de 4e keer op rij mijn neus te stoten  


Voor morgenavond wens ik iedereen in Nederland en Thailand ,of elders, in ieder geval een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2016 , of hier in Thailand 2559 8 opmerkingen:

 1. Ach jee broertje,....dat is vette pech!!! Moet jij weer hebben!! Maar gelukkig ben je een ras optimist...

  Ook voor jou een fijne jaarwisseling, al denk ik dat jij op dat tijdstip nederlandse tijd , wel in je mandje ligt!!!
  ook voor jou de beste wensen voor 2016. En dat we maar veel lekkere etentjes zullen hebben... ;-)

  Groetjes xxx Trudy en Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn weer wat van jou tenoren René, ik wens jou een fijne gezellige jaarwisseling en een gezond 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Thailand is het bijna zover, Rene geniet er van en een fijne jaarwisseling en veel geluk voor het nieuwe jaar !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ger , en voor jou ook dezelfde wensen in deze moeilijke tijden voor je. Over 90 minuten is het hier 2016-2559 maar ik leg dan al te slapen hoor. Ik hou dat niet vol om zo lang op te blijven , ondanks de live band die hier voor de deur staat te spelen.

   Verwijderen
 4. waarom blog je niet meer op de thailandgek club?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een persoonlijke vraag die ik hier niet beantwoord als je anoniem de vraag stelt.

  BeantwoordenVerwijderen