Bangkok Hotels

zaterdag 31 december 2022

BANGKOK ITTHA COFFEESHOP PUNNAWITHI

 De laatste jaren komen er steeds meer nieuwe coffeeshops bij, en de een is nog mooier dan de ander. Mijn favoriet is Amazon, grootschalig, maar alleen voor de lekkere koffie en niet voor de inrichting.


Een paar maanden geleden kwam ik op social media de net geopende zaak ITTHA tegen en ik was gelijk van plan om daar eens een bakkie te gaan doen. Op het eerste gezicht lijkt het een oud Romeins achtig gerenoveerd pand te zijn, maar niets is minder waar, het is gloednieuw gebouwd. Op Google streetview ziet het er nog zo uit, maar dat was in 2020.

Maar waar is het ? Schrik niet, het is erg achteraf en rustig gelegen maar makkelijk te bereiken. En de Thai rijdt er wel heen om foto's voor Instagram, en selfies, te maken........

Het is aan Sukhumvit soi 101, Punnawithi, en dan soi 33, helemaal aan het einde. 

LOKATIE KLIK HIER


En kijk, het is vlakbij Greenwood Travel. 

Ik ging dus naar de ITTHA coffeeshop, en liep vanaf Punnawithi BTS station, ongeveer 20 minuten. Er rijden ook genoeg motortaxi's.




En als je dan die deur opendoet ben je totaal verbaasd over het interieur, prachtig om te zien. Maar de koffie was ook goed, en het gebak "Basque Burnt Cheesecake" was zalig !!

Recept voor de bakkers : KLIK HIER



Na de koffie was het zover, de zaak verkennen en foto's maken. Nee niet voor Instagram maar gewoon voor het "archief" en belangstellenden.



Onbegrijpelijk eigenlijk om op deze lokatie zo'n mooie zaak te bouwen, maar er zal een reden voor geweest zijn, en zoals ik al schreef, de Thai rijdt er wel heen. En ja, het was ( nog ) stil, ik was zoals gebruikelijk erg vroeg, net na openingstijd.



Vanwege de decoratie wordt de zaak regelmatig afgehuurd voor filmopnames en promotie van artikelen, zoals onlangs voor Givenchy 

FACEBOOK

WEBSITE

ALLE FOTO'S

Kortom, als je iets aparts wilt gaan doen, ga dan lekker een bakkie bij ITTHA drinken, weer eens iets anders dan een tempel bezoeken.  Maar je kan het wel combineren met tempelbezoek, want ook in deze buurt is er een, en ook leuk is het Rabbito hondencafe :

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2017/12/bangkok-wat-dhammamongkol-en-het.html


Andere coffeeshops die ik in voorgaande jaren bezocht :

bijvoorbeeld in een gingerbread house : KLIK HIER

Of Floral House bij de bloemenmarkt Pak Klong Talad, een coffeeshop in een bloemenwinkel :

KLIK HIER


Volgens google en facebook bestaan deze zaken nog !!

Groeten uit Bangkok 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten