donderdag 1 augustus 2019

Bangkok Chinatown Wat Mangkon Kamalawat

Als je in Bangkok een bezoek brengt aan Chinatown, ga dan eens bij de Chinese tempel Wat Mangkon kijken. De metro stopt er bijna voor de deur, het is slechts 2 minuten lopen. De metro halte heet ook Wat Mangkon.


Het is de eerste halte na Hualampong. Stap uit bij uitgang 3, loop naar rechts en na 100 meter zie je rechts de ingang van deze tempel.
Wat me direct opviel is dat de beelden in deze tempel allemaal achter glas in vitrines staan. Wat de reden ervan is weet ik niet.

WIKI info : Wat Mangkon Kamalawat is een Chinese mahayana-boeddhistische tempel in Bangkok. De tempel werd in 1871 gebouwd door Sok Heng en heette oorspronkelijk Wat Leng Noei Yi. De tempelnaam werd door koning Rama V veranderd in de huidige naam. In de tempel staat een gouden beeld van Sakyamuni Boeddha die gemaakt is in Chinese stijl. In deze hal zijn ook de beelden van de Vier Hemelse Koningen te vinden. De tempel heeft drie paviljoens, waarvan een gewijd is aan Guanyin.
Het was er behoorlijk druk en er werd veel geofferd.Er werden ook zakken rijst gekocht door gelovigen, die gelijk apart gelegd werden, maar voor wie die rijst bestemd is weet ik helaas niet. En natuurlijk ging gelijk de gedachte door mij heen dat die zakken rijst morgen weer verkocht worden. Maar dat is natuurlijk een slechte gedachte........ Maar dat komt misschien omdat een vorige PM bij een rijstschandaal betrokken was.

Op een beeld wat niet achter glas staat had iemand een briefje van 20 baht neergelegd.........


Op deze twee foto's kan je goed zien dat de beelden achter glas staanIk maakte weer veel foto's, en als je die wilt zien , KLIK JE HIER

Het is echt de moeite waard om deze Chinese tempel te bezoeken, de lokatie IS HIER

Groeten uit Bangkok

Rene


2 opmerkingen:

  1. Dank je Rene, morgen aardappelen in plaats van rijst op het menu ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook lekker toch Freek. Sorry ik ben altijd een beetje achterdochtig bij donaties.

    BeantwoordenVerwijderen