Bangkok Hotels

woensdag 31 juli 2019

MRT Metro Bangkok Verlenging Van De Blauwe Lijn

Op Maandag 29 Juli zijn er 5 nieuwe metrostations in gebruik genomen. Tot 28 September worden er proefritten met publiek gereden tussen Hualampong en ThaPhra. Die ritten tussen de nieuwe stations zijn gratis. 


De proefritten zijn iedere dag tussen 10:00 en 16:00 uur. 

UPDATE ( 9 Augustus ) Vanaf  13 Augustus rijden de metro treinen op dit traject van 0700 uur tot 2100 uur.

UPDATE ( 25 September ) Er gaan nog meer stations open, blijf op de hoogte via de link van de BEM     https://metro.bemplc.co.th/?lang=en

UPDATE ( 6 November ) De laatste stations van de blauwe lijn worden in December geopend  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1787929/bang-sue-tha-phra-extension-opens-next-month 





UPDATE : Op 24 Augustus opent er weer een nieuw station op deze lijn, Bang Wa, en daar kan je ook overstappen op de skytrain.

Als je op Hualampong aankomt met de metro vanaf de "oude lijn" , dan moet je overstappen. Wellicht dat dat in de toekomst niet meer nodig is.
Het eerste station is Wat Mangkon, en dat is in ChinaTown. Het station is prachtig met veel Chinese afbeeldingen. Veel mensen stapten op ieder station uit om rond te kijken en gingen dan weer verder naar het volgende station. Dat deed ik dus ook !!



Omdat ik een prepaid MRT kaart heb ging ik op de stations ook naar buiten, en kon dus weer makkelijk inchecken. Als je geen kaart hebt kan je aan een tafeltje een gratis jeton krijgen.  De buitenkant van station Wat Mangkon :


Dat ziet er uit als een gewoon huis. Het viel me gelijk op dat de vreselijke verkeers ophopingen van de laatste jaren voorbij zijn in China town. Tijdens de bouw van deze metrolijn door Chinatown zat het verkeer dagelijks muurvast.

Het volgende stuk met de metro ging niet 100%, de deuren van de metro gingen niet open, en de bestuurder ging wat achteruit met zijn metrostel en toen lukte het wel. Ik stapte in en bij het volgende station hetzelfde probleem.

Dat station is :  Sam Yot



Op de muren zijn mooie oude foto's te zien , die als een tegel tafereel aangebracht zijn.



Buiten ziet het station er zo uit : 




Dat was het tweede station, de volgende vond ik de mooiste en dat is : Sanam Chai  vlak bij het Museum Siam 

Je waant je in een museum in plaats van in een metro station 


Als je uitgang Museum Siam neemt kom je met de roltrap precies bij het museum uit


Hiervandaan gaat de metro onder de rivier door naar station Itsaraphap



Dat was het vierde station, en het volgende en voorlopig laatste station is Tha Phra. Dit station en de volgende stations tot eindpunt Lak Song zijn bovengronds. 






De website van de metro is :  https://metro.bemplc.co.th/?lang=en

Alle foto's kan je bekijken door : OP DEZE LINK TE KLIKKEN


Heb je vragen, stel ze gerust

Groeten uit Bangkok

Rene





6 opmerkingen:

  1. Geweldige reportage weer Rene en het ziet er erg goed uit, zeker een bezoek waard. Bedankt maar weer voor de mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan Freek en bedankt voor je reactie(s).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi weer Rene zeg ik als Mijndert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Rene,

    Mooie update. Fijn dat het oude centrum nu (eindelijk) lopend bereikbaar is, zonder al te lang te hoeven zweten :).

    Wellicht weet jij wanneer de Rabbit card ook op de blauwe metrolijn te gebruiken is? Zou wel handig zijn om 1 kaart te hebben voor elke reisvorm?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ilya, de Rabbit card kan je op de BTS skytrain gebruiken maar niet op de metrolijnen. Het is allemaal wat verwarrend want er zijn enkele OV vervoer bedrijven die niet samenwerken. TIT This IS Thailand zoals vaak gegrapt wordt. Er komt een kaart voor alle OV in Bangkok, daar zijn ze al jaren mee bezig, de MANGMOON card, zoek maar op google. Ik gebruik dus ook al jaren de Rabbit card ( zonder korting voor buitenlanders ) en ook de metro kaart ( met 50% 65+ korting, ook voor buitenlanders ). Maar om lange wachttijden te voorkomen bij de skytrain en metro, vooral in de spits, koop je het makkelijkst de prepaid kaarten die je opwaardeerd op de stille momenten.

    BeantwoordenVerwijderen