zondag 20 januari 2019

LAMPANG : rijstcrackers met lichte watermeloen smaak

In de meeste steden in Thailand zijn  volop fabriekjes die lokale producten nog met de hand maken. Ik was een paar dagen in de stad Lampang en ging op "zwerftocht", op zoek naar leuke onderwerpen. Dit is mijn eerste blog van een aantal Lampang gerelateerde onderwerpen.Rijstcrackers zijn erg populair in Thailand en dus zijn daar veel fabriekjes van. Maar deze in Lampang is wel erg speciaal omdat de rijst niet alleen met water aangemaakt wordt maar ook met watermeloen sap. Zo ontstaat de aparte smaak, en die is ook helemaal niet TE zoet.

De naam is :  ข้าวแต๋นแตงโม   en dat spreek je uit als "khao taen taengmo"

De rijst wordt met water en het sap vermengd en door middel van ringen tot de juiste maat gekneed.  Daarna worden ze gedroogd in de zon want al het vocht moet verdampt zijn alvorens in de olie afgebakken te worden.


Er zijn twee verschillende kleuren die beiden een andere smaak hebben.


Er zijn maar een paar dames aan het werk want het is maar een klein fabriekje. Ik liep er binnen er werd hartelijk ontvangen en al gauw waren we allemaal aan het lachen.
                                                           
De dames hebben veel plezier in hun werk anders slaat al gauw de verveling toe, het is immers altijd hetzelfde wat ze doen.

Toen ik er een kijkje nam werd er helaas niet gebakken, dus daar heb ik geen foto's van. Maar een speurtocht op het internet hielp, en ik vond een leuke Engelstalig blog, de link staat hieronder en de foto van het gefrituurde produkt is ook van dat blog.                 https://www.austinbushphotography.com/blog/blog/khun-manee.html                                    Ik kwam ook een leuk filmpje tegen op youtube


Ik maakte niet al te veel foto's maar je kan ze bekijken door HIER te klikken

De lokatie is : HIER

Als je in noordelijke richting de Ratchadaphisek brug overgaat kom je na 100 meter een 7Eleven aan de linkerkant tegen. Schuin aan de overkant is een soi en daar hangt een bord van de fabriek. Als je de soi inloopt ben je er gelijk na 50 meter.
 

5 opmerkingen: