dinsdag 8 mei 2018

Pak Khlong Talad bloemenmarkt


Er is veel verwarring over de bloemenmarkt Pak Khlong Talad. Veel toeristen, maar ook veel inwoners van Bangkok, denken dat deze markt niet meer bestaat. Dat klopt dus niet want de markt is er nog steeds. Er is wel iets veranderd. De stalletjes en kraampjes die op de trottoirs in de omringende straten stonden zijn wel weg. Maar de grote markthal en de bloemenwinkels zijn er allemaal nog. De stalletjes zijn net als veel stalletjes met streetfood in veel straten in Bangkok verdwenen. Dit mede omdat de voetgangers bijna niet op het trottoir konden lopen. Met "dank" aan de junta.Dit zie je dus niet meer ( eigen foto in 2012 )

                                                

Voor meer foto's van een eerder bezoek, in 2012, KLIK HIER

En zo ziet het er nu uit.

Maar er zijn nog een paar kleine steegjes waar volop bloemstukken en andere "kunstwerken" van bloemen gemaakt worden, dus er is genoeg te beleven en te fotograferen.


De nieuwe lokatie van de stalletjes met bloemen is overigens een stuk buiten Bangkok en niet aan te bevelen om te gaan bezoeken. Voor Pak Khlong Talad 2 klik je op de link : KLIK HIER

Dus ga gewoon naar de "oude" bloemenmarkt en ga een bakkie leut drinken in het Floral Cafe. Klik op onderstaande link voor info over deze zaak.Die bloemenwinkel annex coffeeshop is een echte aanrader. Niet goedkoop maar de beste kwaliteit die er is, zowel voor de koffie als voor het gebak. Ik nam bij de koffie een mango passion cheesecake, de prijs daarvan was 180 baht, bijna 5 euro. Maar dan heb je ook wat, en het is niet te vergelijken met die mierzoete Thaise gebakjes.

De coffeeshop is op de 2e verdieping, en je moet dus eerst door de bloemenwinkel lopen. De eigenaar was net bezig met een krans te maken.


Boven is het heerlijk zitten en genieten van de koffie en het gebak, je krijgt er geen spijt van.Hieronder een paar sfeerfoto's van de zaak, zowel boven als beneden. Alle foto's staan zoals gebruikelijk weer netjes in een album. Wil je ze zien : KLIK DAN HIER
Google maps lokatie :  KLIK HIER


2 opmerkingen:

  1. Floral Café ziet er gezellig uit. Zo te zin een aanrader. DJ Cor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zeker een aanrader, het stond op mijn TO DO lijst, en ik was er voorgaande keren in Bangkok regelmatig langs gelopen.

      Verwijderen