zaterdag 12 mei 2018

Inthakin Festival Chiangmai Wat Chedi Luang

Ieder jaar wordt bij de Wat Chedi Luang in Chiangmai het Inthakin Festival gehouden. Het duurt 8 dagen en valt dit jaar in de periode van 11 tot en met 18 Mei.
De datum van het festival wordt berekend vanaf de 12e dag van de afnemende maan van de 6e maanmaand. Helaas snap ik hier niets van..............maar het zal wel kloppen. Op de achtste dag worden er geen offers meer gegeven en dan zijn er alleen afsluitende ceremonies.

In de straten rondom het tempelcomplex staan veel kraampjes waar bloemstukken en losse bloemen en plantengroen verkocht wordt. Dit wordt als offer aan alle religieuze beelden gegeven. 


Informatie over de betekenis van dit festival is in het Engels te lezen , ALS JE OP DEZE LINK KLIKTHier staan 28 schalen waarin geofferd kan worden.

Er wordt regelmatig opgeruimd omdat er zo ontzettend veel geofferd wordt. Eigenlijk een contrast waar ik maar geen foto van gemaakt heb. Met vuilcontainers worden de schalen en bakken regelmatig leeg gemaakt, niet lang nadat de gelovigen hun offer gebracht hebben.Er wordt religieuze muziek gespeeld en gezongen, en dat klinkt door de speakers die over het hele terrein staan.Dit is het belangrijkste heiligdom van de Wat Chedi Luang. Dit beeld stond vroeger in een andere tempel in de buurt, de Wat Inthakin, maar is verplaatst naar Wat Chedi Luang.Deze jonge monniken vermaakten zich wel, een ervan was druk bezig met zijn smartphone.

Ik maakte weer veel foto's, en als je die wilt zien KLIK DAN HIER

Een paar jaar geleden maakte ik ook foto's bij deze tempel, die staan HIEREen stuk verder in de straat staat een standbeeld van  3 Koningen,  Koning Mengrai, Koning Ramkhamhaeng, en Koning Ngam MuangLokatie :
Google Maps link : KLIK HIER
4 opmerkingen:

 1. Jij ook bedankt voor je reactie Freek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 leuke live cams via YT, net gelanceerd:
  -https://youtu.be/1SbdUBGk4ko (net voorbij Mike shopping 2nd road)
  -https://youtu.be/fei2NF_QWS8 (Soi Buakhao)

  geniet er even van daar :)

  gr anna

  BeantwoordenVerwijderen