woensdag 3 januari 2018

Mae Taeng Wat Ban Den

In 2011 en 2012 bezocht ik deze tempel al eens, maar toen werd er volop gebouwd. Het was dus tijd om eens te gaan kijken hoe het nu, 5 jaar later, is. 


Nieuwjaarsdag 2018, wat een enorme drukte bij de tempel, we konden met moeite een parkeerplaats vinden. De tempel is ten noorden van Chiangmai, vanaf de 107 bij Mae Taeng neem de je de afslag naar rechts bij het Mae Taeng hospitaal, en rij je de 3038 op.


Locatie : KLIK HIER

Het is veel en veel mooier geworden dan een paar jaar geleden, en er wordt beweerd dat de hoofdmonnik een rijke man is. 

"Recently, during the celebration of Kru Ba Tuang’s birthday thousands of people came to the temple grounds and donated 39 “money trees” each containing 100,000 Thai Baht for the abbot’s 39th birthday. The Wat Ban Den is set in the beautiful rural area North of Chiang Mai city."

De link met deze tekst staat een stukje naar beneden.Er wordt veel geld gedoneerd door de Thaise bezoekers, en in deze tempel ging dat op een aparte manier waarvan ik helaas de betekenis niet weet. Men koopt voor bijvoorbeeld een briefje van 100 baht  5 briefjes van 20 baht die apart verpakt zijn. Men schrijft een briefje erbij en alles wordt aan een soort "waslijn" gehangen.Er lag veel geld open en bloot zonder een enkele vorm van beveiliging, hetgeen in ons westen onmogelijk zou zijn.
In een van de gebouwen was ook een liggende boedda, net zoals in de Wat Po in Bangkok. Je kon nog ruiken dat alles vrij nieuw is.
Er zijn een aantal chedis waarvan er een wel erg veel op die van Tat Phanom lijkt, waar ik een paar weken geleden was.


Er is op het internet weinig info over deze tempel te vinden, ik lees nu dat er 12 chedis zijn die de 12 Zodiac dieren vertegenwoordigen.

https://www.renown-travel.com/temples/wat-ban-den.html

Al met al waren dat weer wat leerzame uurtjes.
Alle foto's : KLIK HIER

Omdat er enkele routes van en naar Chiangmai zijn kozen we op de terugweg de route die langs de Buatong waterval loopt. We keken daar ook een half uurtje alvorens we weer terug naar Chiangmai reden.

Deze waterval is niet zo groot en hoog maar staat er om bekend dat je via de leistenen ondergrond naar boven kan klauteren zonder uit te glijden. Wij deden daar echter niet aan mee, mede door de leeftijd en mede door onze conditie !!

Ik maakte wel wat foto's van klauterende mensen :

KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten