vrijdag 5 januari 2018

Bangkok Ratchada Train Market

In Bangkok noemen ze het Ratchada Talad Rotfai. Het heeft nu niets meer met de trein of het spoor te maken maar wel in het verleden. Jaren geleden was er een trein markt, hetgeen  wil zeggen dat de markt op een oud en ongebruikt spoorweg emplacement was. Maar een paar jaar geleden moest de markt verhuizen omdat er op het terrein een nieuw Centraal Station komt.  Het huidige Centraal Station Hualampong wordt een museum, en bij Bangsue komt dus een nieuw station. De bouw  ervan is al volop aan de gang.
Er is nog een tweede trein markt, en groter, maar die is een stukje buiten Bangkok achter de Seacon Square shopping mall. De Ratchada markt is makkelijk te bereiken met de metro, halte Thailand Cultural Center. Het is achter de Esplanade shopping mall. Uitgang 3.

De markt is iedere dag en begint rond 1700 uur. Ik dacht dat het alleen in het weekend is maar er hangen banners waarop staat van Maandag tot en met Zondag.Ik was er gisteren rond 1800 uur, toen was het nog rustig maar binnen een half uur kon je over de hoofden lopen, vooral langs de kramen waar eten te koop was.

De opgemaakte schalen met "zeevruchten" zagen er geweldig uit.
Ik eet dat nooit maar ik denk dat dit goedkoop is.


Aan de zijkanten van de markt zijn mooie bars en restaurants. Mooie namen ook, Bangkok bus, Retro Cafe, Holy Shrimp,  enz

Toen ik op een kraam al deze prachtige buitenlandse bieren zag staan kreeg ik wel trek in een biertje, maar hield het maar gewoon bij een koud blikje Thaise Leo bier !!  Deze krabbetjes zoals de meeste mensen ze noemen zien er wel heel erg lekker uit. 
En na de krabbetjes kan je nog een lekker stuk taart als toetje wegwerken !! En neem er een heerlijke Thaise "milk ice tea" bij.


En wil je toch nog iets mee naar huis nemen koop dan een paar van deze mooie fruit zeepjes. Per stuk 39 baht en 3 voor 100 baht. 


Alle foto's : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER
In de shopping mall is een filiaal van "Art in Paradise" 

http://www.artinparadise.co.th/
2 opmerkingen: