woensdag 8 november 2017

Wat Bukkhalo Thonburi Bangkok

Een mooie en zeer aparte tempel aan de Thonburi kant van de rivier, net over de Rama III brug.

Dit is mijn eerste blog tijdens mijn verblijf in Bangkok de komende 3 maanden.

Ik begin met een tempel. Ik bezoek graag tempels die niet bekend zijn maar wel aantrekkelijk om te bezoeken. Hetzij door de locatie, hetzij door de geschiedenis van de tempel, maar vooral om mooie foto's te maken.

De keuze was vandaag gevallen op de Wat Bukkhalo, vanuit Bangkok aan de Thonburi kant van de rivier, op korte afstand van de Rama III brug.

Ik liep over de oude voetgangers brug, en ik kwam daar met de BRT, dat is een bus die op een eigen baan rijdt. Die bus begint bij Chong Nongsi en eindigt in Thonburi bij Ratchapruek. Ik stapte uit bij halte Rama III brug.

Info over de BRT : https://nl.wikipedia.org/wiki/BRT_Bangkok

De oude brug, de Rama III brug ligt ernaast

De tempel is vanaf de brug al te zien :


Ik liep er vanaf de bushalte ongeveer 25 minuten over, maar je kan een taxi nemen of neem bus 17 vanaf de Charoen Krung road ter hoogte van skytrain halte Saphan Taksin. Ik wilde lopen omdat het een mooie route is over de brug.

Wat info over de tempel staat : HIER 

Filmpje van Youtube :
Ik maakte uiteraard weer foto's, dit zijn er een paar :


Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

Als je het straatje terugloopt naar de weg steek je schuin naar rechts over, daar is een bushalte. Ik nam bus 17 terug naar de overkant van de rivier en stapte uit bij het grote warenhuis Central Embassy, op de hoek van Witthayu en Ploenchit road. 


Lokatie van de tempel : https://goo.gl/maps/XcDKsfVceMq
2 opmerkingen: