donderdag 9 november 2017

Bangkok : Phraeng Phuton, Phraeng Nara, en Phraeng Sanphasat


Dat zijn 3 evenwijdige straatjes op loopafstand van Khaosan road, en daar kan je vooral in de avond uren heerlijk eten in een van de vele kleine eetzaakjes.

Loop in Khaosan road naar het begin van de straat waar Burgerking is. Ga daar rechts de hoek om naar de Ratchadamnoon avenue. Steek die over en loop gelijk de Thanon Tanao in. Na een paar honderd meter is rechts de Phraeng Sanphasat, er staat een boog voor de straat. De twee andere straatjes liggen evenwijdig aan de eerste.


Ik heb geprobeerd te achterhalen wat de namen betekenen, en als ik het goed heb zijn Phuton, Nara, en Sanphasat prinsen, hun vader was Koning Rama IV. Prins Nara was de stichter van de badplaats Cha-Am

Het volgende evenwijdige straatje is Phraeng Nara.


In dit straatje in nog een oud paleis van prins Nara, het ziet er vervallen uit en het werd ook nog als school gebruikt. 
En de laatste van de drie is Phraeng Phuton. Er is een klein plantsoen en eromheen zijn veel leuke restaurantjes waar je buiten kan zitten. Vooral 'savonds is dat erg gezellig omdat het dan koeler is en verlicht.Ik liep nog wat rond en kwam op de Bamrung Muang road. Hier zijn tientallen winkels waar Boedda artikelen verkocht worden, van kleine dingetjes als wierook tot metershoge beelden.  
Weer een straatje verder is de Ti Thong road. Hier zijn veel winkeltjes waar je medailles en uniformen met epoletten naar keuze kan kopen.
Als je niet in de buurt van Khaosan road bent en toch in deze omgeving wilt rondsnuffelen neem dan een van de vele bussen en stap uit bij het Democratie monument. Op google maps is duidelijk te zien welke bussen hier rijden. 

Een aanrader om te lezen is het boek : 22 walks in Bangkok, daar staat ook de wandeling van vandaag in. Ik kocht dat boek bij Bol.com, 

Het boek is ook als Ebook verkrijgbaar.

Ik maakte niet veel foto's, maar ze zijn HIER te bekijken.
Lokatie op Google Maps : Klik HierGeen opmerkingen:

Een reactie posten