donderdag 23 november 2017

Thonburi Klong Bang Luang : Wat Nok en Baan Silapin the artist house

Vandaag ging ik een behoorlijk stuk wandelen langs de klong Bang Luang in Thonburi

Ik begon op de hoek van Charan Sanitwong soi 13/1 en kwam daar vanaf het Victory monument met bus 509.

Ik kwam verschillende tempels tegen, hoe kan het anders, en maakte er uiteraard een paar foto's. De eerste tempel aan de klong is Wat Wichit en een stukje verder is Wat Nok. 
Bij de meeste tempels aan de klong is een pier dus als je er met een longtail boot langs komt kan je er dus even stoppen.

De volgende 3 foto's zijn van Wat Nok

Vanaf Wat Nok loop je via allerlei smalle steegjes richting het "artist house" Baan Silapin, waar bijna iedere dag een poppenshow is, maar daarover iets verder in dit verhaaltje.


Soms moet je even opzij want er rijden regelmatig motorbikes langs.  Dit is een wachthokje voor de klanten van de motorbike taxi.


Een van de vele bruggetjes  over de klong en andere smalle waters


Veel huizen zijn van hout en je loopt bij de winkeltjes aan de klong over houten planken .
Veel hout dus een risico als er brand uitbreekt. Er is een centraal alarmerings systeem. Ik hoop voor de bewoners dat het ook echt werkt in geval van nood.


Hier is ook Baan Silapin, dat is het artist house waar  bijna iedere dag een poppenshow vertoond wordt. Dat is om 1400 uur. Ik had die show al eens gezien en heb er niet op gewacht.
Dit zijn alle foto's van de poppenshow van een paar jaar geleden : KLIK HIERIk dronk er een kop heerlijke cappuccino en ging toen weer richting de doorgaande weg. Ik had geen zin om weer een lange busreis terug te maken en besloot om met de bus naar het dichtst bijzijnde station van de skytrain te gaan. 

Bij de bushalte stopte ook een omgebouwd autootje met achterin wat bankjes. Eigenlijk ben ik er te lang voor om hier in te klimmen. Er stond een Thaise tekst op een bordje aan de zijkant maar ook de letters BTS , dat is de skytrain. Ik vroeg wat een ritje kost ( alsof dat belangrijk is ) en het antwoord was 7 baht, iets meer dan 20 eurocent. Ik klom er toch in want ik vond het wel gaaf, en maakte een ritje van 3,5 kilometer.De route die ik liep vandaag :


route via google maps : KLIK HIER

Alle foto's van vandaag :  KLIK HIER
2 opmerkingen:

  1. Leuk Rene, ik wist niet dat je ook een blog maakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Jielus. Al een paar jaar, korte stukjes met veel foto's en info. Voorheen deed ik dat op de Thailand Gek Club maar nu dus in eigen beheer.

    BeantwoordenVerwijderen