donderdag 28 januari 2016

Suan Pakkad Palace en Motorbike Festival

De laatste volledige dag in Bangkok..........het zit er bijna op want over ruim 24 uur ga ik naar het vliegveld om de lange vlucht naar Amsterdam te gaan maken.

Suan Pakkad Palace stond al een tijd op mijn lijstje maar er staat zoveel op dat ik er overheen keek. Het is heel makkelijk met de skytrain te bereiken , halte Phaya Thai.

Ook hier mag je geen foto's binnen maken , en ik blijf me erover verbazen waarom dat dan niet mag.

http://www.suanpakkad.com/main_eng.php

Ik vind het leuk om in die oude paleizen rond te neuzen maar een werkelijke interesse voor hetgeen er allemaal getoond wordt heb ik niet.  Ik vind de contrasten van de oude gebouwen met de hoge betonnen wolkenkrabbers het mooist om te zien.
Ik was met Brigitte en nadat we hier alles bekeken hadden namen we aan de overkant van de weg de bus richting Central World waar een motorbeurs was.

Foto's van Suan Pakkad Palace : Klik Hier

De afstand van dit paleis en Central World is hemelsbreed misschien 2 tot 3 kilometer ,maar in het drukke verkeer van Bangkok ben je met de bus ook zo'n half uur kwijt om van A naar B te komen.
Bij Central World stonden er motoren buiten opgesteld met de bijbehorende attributen van de diverse merken , zoals Honda, Ducatti , Kawasaki enz . Ik heb er allemaal geen verstand van en ben geen motor rijder.Maar de motoren zien er prachtig uit net als de prijskaartjes die er aan hingen .
Brigitte is een motorrijdster en kocht een prachtig Honda motorjack. 
De modellen poseerden graag :
Alle foto's : Klik Hier

In de soi waar mijn kamer is , en het hotel van Brigitte, dronken we nog wat en namen rond 1700 uur afscheid van elkaar. De kans dat we elkaar morgen nog zien is niet groot want ik wil een rustige dag gaan houden . Met twee pilletjes die ik van Brigitte kreeg probeer ik zo lang mogelijk te slapen en dan wil ik in de middag naar de bioscoop en later rustig mijn koffer gaan pakken.

Bangkok na 3 maanden , het zit er op , ik vond het prachtig en heb me geen minuut verveeld. Na terugkomst heb ik het ook druk met huisarts , fysio en internist en zie ik wel hoe mijn problemen ( hopelijk) opgelost gaan worden.

Groeten uit Bangkok en iedereen bedankt voor de belangstelling , hetgeen ik zeer gewaardeerd heb.
6 opmerkingen:

 1. Zitten mooie motors bij Rene ;-)
  Bedankt voor al je mooie foto's en verhalen.Een goede reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede reis terug naar Holland en dank voor alle moeite die je hebt gedaan om de mooie foto,s en verhalen te plaatsen. Ik zie je in Ollanda Gr: Ger070

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rene, bedankt voor je mooie reportage van de afgelopen 3 maanden Bangkok e.a.
  Ik heb wat nieuwe dingen op mijn lijstje staan om te bezoeken.
  In Bangkok kom ik vaak op plaatsen, waar ik zelfs achteraf niet weet waar het was. Ik wordt steeds vaker meegenomen door Krung Theparianen die de weg kennen en het is altijd leuk, mooi of/en een combinatie daarvan.
  Nogmaals bedankt en sterkte in Nederland met de komende gezondheidsonderzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook bedankt voor de belangstelling en een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen