dinsdag 26 januari 2016

Kamthieng House en Purr Cat Cafe Bangkok

Het is 26 Januari en ik ben zwaar aan het aftellen ,want in de nacht van de 29e op de 30e vlieg ik naar Amsterdam.
Ik heb heel veel van mijn (on) geplande programma afgewerkt ,en er staat nog genoeg op voor de volgende keer. Vandaag ging ik met Brigitte op stap en we gingen naar een Lanna huis. Dat huis is vanuit het noorden van Thailand naar Bangkok verplaatst , en is een mooi contrast met het supermoderne winkelcentrum Terminal 21 :


Het heet het Kamthieng huis , en is een soort museum van de Siam Society , aan de Asoke road op loopafstand van de metro Sukhumvit en skytrain Asoke

http://www.siam-society.org/facilities/kamthieng.html
http://www.terminal21.co.th/

Het is niet erg groot en je bent er zoals wij binnen 20 minuten wel uitgekeken..........maar ik vond het prachtig .


'
In zo een enorme metropool , en dan ineens tussen al die betonnen kolossen oude houten huizen ,

Voor de liefhebbers , alle foto's staan :  HIER

Afijn het was tegen het middaguur dus konden we nog wel iets anders gaan bekijken wat niet in de reisgidsen staat .   Het Purr Cat Cafe ......

Wat is dat nou weer ???  Een koffieshop van een bekende Thaise actrice , en in die koffieshop "wonen" zo'n 40 prachtige katten. Ik heb er geen verstand van maar ik vond het leuk om daar heen te gaan . Ik vind immers alles wat niet echt toeristisch is erg leuk om te zien.
We stapten op de skytrain naar ThongLor en liepen soi 53 in, want daar was deze koffieshop.

https://www.facebook.com/PurrCatCafeClub

Erg leuk ,maar toch ook weer erg commercieel . Je moet óf 200 baht betalen om rond te kijken , óf een set menu nemen. Wij wilden nog wel een kop koffie drinken met wat lekkers erbij en dus bestelden we dat á 270 baht per persoon . Later bij het afrekenen gaf ik geen fooi want er werd 10% service charge berekend. Je mag echter binnenblijven zolang je wilt , er is geen tijdsdruk.

Alle foto's : Klik Hier

Er zijn nog meer kattencafes in Bangkok en er is ook een koffieshop met Huskies , en daar wil ik de volgende reis een kijkje gaan nemen.

Morgen gaan we met de Chao Phraya Express boot gewoon van het beginpunt naar het eindpunt varen ,lekker relaxen , en het is de bedoeling dat we tegen het gaan schemeren een van de vele zogeheten skybars gaan bezoeken om onder het genot van een drankje van het uitzicht te gaan genieten.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, stap terug in de tijd tussen de groten gebouwen. Poesen heb ik niet veel mee.LoL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zoek in Bangkok aparte dingen en daar was het katten cafe er een van , verder heb ik er ook niets mee maar vond het leuk en apart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Pattaya heb je ook een catcafe leuk om dat eens te zien, goede trip terug.
  anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je Anna, in Bangkok zijn zelfs meerdere cat cafe's en er is zelfs een cafe met huskies, die staat nog op de lijst voor een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen