zondag 31 januari 2016

Hoogtepunten

Gisteren , Zaterdag de 30e Januari was ik rond 1300 uur weer in mijn eigen huis na een verblijf van 3 maanden in Bangkok.

De rit met de taxi in Bangkok van Rama IV ter hoogte van het Lumpini park naar het vliegveld begon ik rond 2130 uur , en zonder probleem werd de meter aangezet , en de chauffeur betaalde zelf de tolweg ( uiteraard moest ik dat later terugbetalen want je hebt immers de keus om een andere route te reizen ). De meter stond uiteindelijk op 255 baht hetgeen ik zelden meegemaakt heb naar het vliegveld.

De vlucht van China Airlines had bij vertrek bijna een uur vertraging en duurde maar liefst  13 uur . Gelukkig had China Airlines gehoor gegeven aan mijn email  verzoek om op een bepaalde stoel te mogen zitten ivm mijn beenproblemen. De stewardess bij de check in balie behandelde mijn koffer zelfs met een priority sticker zodat ik in Amsterdam als een van de eersten mijn koffer op de band kon verwachten , hetgeen ook gebeurde.

Een warme douche van mij voor de service van China Airlines , ik vlieg al jaren met deze maatschappij en heb totaal geen reden om te veranderen .

Er waren tijdens mijn verblijf veel hoogtepunten , en ik heb weer veel nieuwe bezienswaardigheden ontdekt, en ben lang niet aan alles toegekomen van hetgeen op mijn lijst staat. Er zijn tijdens mijn overwintering zelfs nieuwe attracties geopend , en ook die staan genoteerd voor een eventuele volgende keer.

Wanneer dat is weet ik niet,maar ik heb ( met annuleringsmogelijkheid ) al tijdens de aankomende Loy krathong in November in zowel Bangkok als Chiangmai een hotel geboekt . Ook de retourvlucht van Bangkok naar Chiangmai is geboekt. Met het ticket van Amsterdam naar Bangkok wacht ik nog. Niet voor de eventuele lagere of hogere prijs maar ik wil eerst 100% goed kunnen lopen.

Ik ben tijdens mijn reis niet één keer gevallen ,en dat was mijn grootste angst. Gisteren toen ik onderweg was van de bushalte naar mijn huis ben ik echter wel gevallen , 50 meter van mijn huis. Ik vermoed door de vermoeidheid en het sjouwen van de bagage. Ik had in het vliegtuig zelfs nog overwogen om een taxi te nemen maar ik dacht dat het met de bus ook wel zou gaan.
Ik hield aan mijn val een flinke bloedende wond aan mijn pink over en aangezien ik bloedverdunners slik heb ik daar veel last van gehad.

Maar goed , er waren dus veel hoogtepunten , en ik wil graag de liefhebbers verwijzen naar mijn foto album waar alle foto's van de gehele vakantie in staan :

Klik Hier

Als er vragen zijn mogen die altijd gesteld worden en ik zal ze graag en met plezier beantwoorden .


Zomaar een mannetje op de amulet markt bij Maharat


Leuke spontane kinderen bij het Princess Mother Memorial park 


Muay Thai fight night bij het MBK center


Leuke meiden bij de voetbalwedstrijd tussen de oudjes van Manchester United en Liverpool


Tijdens de finale van het WK zaalvoetbalwedstrijd voor doven


De bootraces op de Chao Phraya rivier


Voor aanvang van de FA cup finale tussen Buriram en Muangthong 


Muay Thai live in een studio van Channel 7 


De Thaise vakantie beurs in het Lumpini park

En nog veel meer. Dit waren wat van mijn favoriete foto's


Proost vanaf de 46e verdieping van het Skywalk Condominium , de Cielo bar en restaurant.9 opmerkingen:

 1. Bedankt Rene voor al je foto's en verslagen. Graag tot de volgende keer.En succes met je gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook bedankt voor het volgen van mijn verblijf .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gossie René, al weer thuis; wat is die tijd snel gegaan. Ik heb de beste herinneringen aan de keren dat ik je hier heb gezien en gegeten. Die pink wordt wel weer snel beter, nu je been nog! Tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pech op de laatste 50 meter, wilde je zo graag naar huis ? Ik heb het al eerder geschreven dank voor de verhalen en foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wilde inderdaad graag naar huis en verloor mijn evenwicht door de koffer die begon te "wiebelen" omdat de wieltjes vastliepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A Ha een vastloper is de boosdoener, voor de volgende reis inspuiten met WD40

   Verwijderen
 6. Hoi Rene, een heel mooi verslag van jouw overwintering met bijbehorende foto's.
  We gaan 21 feb. weer 3 weekjes echter ik kamp met serieuze rugklachten (hernia??) en kan pas op zondag(!) 14 feb. door de MRI-scan. Reis annuleren doen we niet omdat een bevriend echtpaar ook mee gaat maar ik zal het programma aan mijn situatie proberen aan te passen.

  Zorg dat jouw been ook weer in orde komt en weer plannen kunt maken om weer naar dit mooie land te kunnen reizen.
  Liefs en beterschap met je pootje!!
  Harry en ook van 'mijn'Rene'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt Harry en Rene , en sterkte met de rug

  BeantwoordenVerwijderen