maandag 9 november 2015

Maharat amulettenmarkt


Aan de Maharat Road , zo een beetje om de hoek van de grote tempel Wat Phra Keaw is een amuletten markt , van zeer kleine,  die je aan een hanger kunt hangen,  tot grotere die te zwaar zijn om aan je nek te hangen.  Soms zijn bijzondere amuletten veel geld waard en de kenner bekijkt ze met een vergrootglas. Het is er altijd druk en leuk om er rond te lopen en de bedrijvigheid te bekijken.
Veel mensen zitten met hun amuletten op straat , anderen hebben een tafeltje ,en weer anderen hebben een winkel . Zelfs op de houten vlonders aan de rivierkant wordt gehandeld.

http://www.maharatamulet.com/Aan de overkant van de straat is een grote tempel. Die zijn er honderden in Bangkok ,maar er zijn enkele zeer bijzonder vanwege de geschiedenis . Maar daar verdiep ik me niet zo in.
De tempel heet Wat Mathahat  , info Klik Hier

Alle foto's van vandaag :  Klik Hier

Leuk om te zien was een kunstenaar die een beeld aan het maken was , zo te zien met klei ,maar dat weet ik niet zeker. Ik vroeg of ik foto's mocht maken want je ziet veel bordjes met "no picture". Het mocht dus :
En zoals je ziet heeft het model zijn foto in de hand :D

Wat eet ik vandaag ?   Kip met cashewnoten en rijst  , een zeer bekend gerecht in Azie

Gekocht bij de delicatessen afdeling van Tops Market , 400 gram voor omgerekend bijna 3 euro !!
En even opwarmen in de magnetron en klaar is Rene !!

Ik verwacht aanstaande Woensdag buiten de deur te gaan eten , dan is Brigitte terug uit Koh Lanta .
2 opmerkingen:

  1. Eet smakelijk, ik ben met Huub ook veel op dat soort markten geweest om zijn Boeddha's te kopen voor op de markten in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kip en cashew noten was lekker . Ja ik heb ook wel eens van Huub gehoord dat hij veel op amulet markten inkoopt.

    BeantwoordenVerwijderen