vrijdag 6 november 2015

De Koninklijke sloepen


Het Royal Barges Museum is het museum van de Koninklijke sloepen. Er staan er 8 opgesteld voor het publiek, maar normaal varen er tientallen tijdens belangrijke gebeurtenissen van de Koninklijke familie of op bepaalde feestdagen.
Het museum wordt meestal bezocht als onderdeel van een toeristische boottocht op de rivier omdat het aan een klong ligt naast de rivier.
Ik hou ervan om leuke dingen op eigen gelegenheid te doen met het openbaar vervoer  zoals dus ook vandaag.

Ik ging met de bus naar de Sanam Luang , info daarover Klik Hier , en toen liep ik over een brug van de Chao Phraya rivier. Al gauw zag ik borden die naar het museum verwezen ,maar ik had uiteraard via Google Maps de route al verkend.
Via smalle betonnen paden , en langs typisch Thaise woonhuizen kwam ik bij het museum. Toegangsprijs 100 baht en 100 baht extra voor het mogen maken van foto's !! Totaal 200 baht en dat is ruim 5 euro.Toen ik alles gezien had ging ik via een andere route met de bus weer terug , en kwam langs het hoogste gebouw van Bangkok , de Mahanakhon Cube ,ik noem het de toren van Babel,  die bijna afgebouwd is . Deze foto is een mooi contrast met de voormalige Russische ambassade.

https://en.wikipedia.org/wiki/MahaNakhonVerder heb ik nog wat rondgelopen en kwam heerlijke mango tegen wat ze hier met kleefrijst eten. Ik heb me kunnen beheersen en heb het niet gekocht ,maar ik zal binnenkort zeer zeker de verleiding niet kunnen weerstaan.De foto's van vandaag :

Royal Barges :  Klik Hier

Mahanakhon Cube : Klik Hier

3 opmerkingen:

  1. Je hebt weer goed je best gedaan, mooie foto's
    Gr Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Ger , en er komt nog veeeeeel meer de komende weken en maanden !!

    BeantwoordenVerwijderen