maandag 7 december 2015

Wat Pho

Vandaag ben ik al weer 5 weken in Bangkok. Ik verveel me niet maar heb wel regelmatig last van mijn linkerbeen . Dus moet ik af en toe wat rustiger aan doen .

Gisteren, Zondag 6 December, deed ik inderdaad rustig aan want ik ben naar de bioscoop geweest en heb Hungergames 2 bekeken. Daarna ben ik nog naar het Bangkok street festival in het Lumpini park gaan kijken . Er dreigde een bui te gaan vallen en dat kan heftig zijn hier in Thailand, en ik vond er eerlijk gezegd niet veel aan, dus was ik daar weer snel weg.

Gisteravond heb ik via True Fox Sports het grootste gedeelte van Feyenoord tegen Heracles op de tv gekeken ,maar ik heb het einde niet gehaald en ging rond 2130 uur plaatselijke tijd maar slapen.

Het is ruim 20 jaar geleden dat ik een bezoek bracht aan de Wat Pho , een van de bekendste en mooiste tempels van Bangkok. Dus hoog tijd om daar weer eens te gaan kijken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Pho

Vandaag is een  "extra" Nationale feestdag omdat de Koning op Zaterdag jarig was. Op die manier komen ze hier ieder jaar aan een behoorlijk aantal feestdagen. Op internet staat dat de Wat Pho en ook de Wat Phra Keaw op Feestdagen niet open zijn ,maar bij beiden hangt een bord dat ze iedere dag open zijn , ook tussen de middag. Er wordt zo vaak geschreven dat beide tempels tussen 1200 en 1300 gesloten zijn maar dat is allemaal achterhaald en nooit bijgewerkt.


In de Wat Pho is vooral de reclining buddha , liggende buddha, erg populair . Er zijn echter renovatie werkzaamheden aan het beeld ,maar gelukkig doet men dat in fasen zodat de bezoekers er weinig last van hebben.


Alle foto's van Wat Pho : Klik Hier

Morgen wil ik met de trein naar Nakhon Pathom om het Sanam Chandra Royal Palace te bezoeken. Ik was al eerder in Nakhon Pathom ,maar bezocht toen de beroemde chedi.
Ik ga na het bezoek met de bus terug naar een busstation buiten Bangkok en moet daar weer overstappen op een andere bus. Dit omdat de treinen terug op ongunstige tijden rijden . Dan moet ik vele uren wachten. 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nakhon_Pathom_(stad)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben er ook twee maal geweest en ook een echte massage genomen, massage? Je wordt echt uit elkaar getrokken!!Mooie tempel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben even in de "massagesalon" binnen geweest, erg druk dus lijkt het me niet relaxed om daar een massage te krijgen . Je krijgt een nummer en bent een nummer !!

   Verwijderen
 2. Je hebt een goede tijd daar Rene, geniet er van en wij genieten van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je avonturen te lezen. Alsof ik er zelf bij ben.
  Geniet er van! Groetjes, DJ Cor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik word echter regelmatig "teruggefloten" omdat ik meer wil dan dat ik kan. Maar ik hoop het vol te houden tot eind Januari.

   Verwijderen
 4. Rene als een wonder ben ik weer hersteld,nu moet je zelf nog even een wonder meemaken :)
  Heb al even een prevakantie gehouden,vandaar de rust elders.

  BeantwoordenVerwijderen