zondag 14 januari 2018

Wat Boromracha Kanchanapisek Anusorn Nonthaburi

De lokatie van deze Chinees-Thaise tempel is in Nonthaburi ten westen van het pottenbakkers eiland Koh Kret. Ik ging met de Purple lijn van de metro naar eindhalte Khlong Bang Pai, en verder naar het noorden met de bus. Het laatste stukje stapte ik ( ik ga het nog leuk vinden ) op een motorbike taxi.Alweer zo'n enorm groot complex. Het lijkt af te zijn maar er staat een maquette hoe het er uit gaat zien, en de bouw is al begonnen. Als er veel geld binnenkomt kan je dus over een paar jaar wat nieuwe gebouwen en twee pagodas zien.


Het was enorm druk en de parkeerplaatsen stonden vol met auto's. Er komt dus ook veel geld binnen want de wierookstokjes, de kaarsjes, papiertjes bladgoud, enz enz werden goed verkocht.


Hier zag ik er een groot aantal van staan.


Wat een prachtig beeld


Veel info over deze tempel :


Ik was bijna mijn schoenen kwijt. Terwijl ik op mijn sokken belangstellend rondliep had ik niet in de gaten dat ik ergens anders naar buiten liep dan waar ik mijn schoenen had staan. En er stonden er honderden............Een oplettende beveiliger zei dat ik aan de andere kant moest zijn. Nou die liep dus goed op te letten !!. Maar omdat ik de enige buitenlander op het complex was zal hem wellicht opgevallen zijn dat ik niet binnen gekomen was  bij de plek waar hij stond 


Nee deze zijn het niet, die zijn een maatje of wat te klein

In een van de gebouwen stonden een paar prachtige beelden. Of het goud is of met bladgoud beplakt, of gewoon goudkleurig weet ik niet maar mooi zijn ze zeer zeker.In ieder geval een reden om over een paar jaar terug te komen als de pagodas gebouwd zijn. En dan kan ik gelijk een andere tempel in deze buurt bezoeken. Ik zag namelijk een zeer grote tempel op korte afstand, en dat is de Lahan tempel.


Het was weer een leuke trip. Omdat de afstanden in en rondom Bangkok enorm groot zijn maak ik maar één trip per dag. En of je nou met de bus gaat zoals ik, of met een taxi, ze staan allebei in dezelfde files. Op Zondag valt het gelukkig wel iets mee maar dan zijn er weer veel dagjesmensen op de weg. Maar het maakt niet uit, ik vind het enorm leuk.


Alle foto's : KLIK HIER

Lokatie : KLIK HIER


4 opmerkingen:

 1. Hallo Rene,
  Als jarenlange overwinteraar in Thailand geniet ik erg van jouw verhalen over Thailand. Ga zo door.
  Misschien kun je een andere leesbaardere letter gebruiken. Ook prachtige foto's.
  Groetjes,
  Pieter Aarden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Pieter. Het lettertype zal ik binnenkort wijzigen, ik was er ook al door Jielus op gewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Rene, is nu duidelijker en beter te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok, fijn om te horen dat het nu duidelijker is. Ik wilde het al eerder veranderen maar was het een beetje vergeten :D :D

  BeantwoordenVerwijderen