Bangkok Hotels

woensdag 20 juli 2022

BANGSUE GRAND STATION

 Als de planning uitgekomen was, dan was het oude centraal station in Bangkok, Hualampong, al gesloten, en was het nieuwe centraal station, Bang Sue grand station al voor een groot gedeelte operationeel.

De hoofdingang

Maar die planning is dus niet uitgekomen. Vanaf  eind vorig jaar zijn er slechts 2 lijnen operationeel. Dat is de dark red line en de light red line. Op die lijnen  wordt door de SRT voor het eerst in Thailand gereden met elektrische treinen.  Ja, de metro en skytrain zijn natuurlijk ook elektrisch maar worden niet gevoed door een bovenleiding.

Ik ben eindelijk weer in Bangkok en ben gaan kijken, en ik maakte een ritje naar Rangsit en terug, dat is het eerste stuk van de dark red line, en ik maakte ook een ritje naar Taling Chan en terug, dat is het eerste stuk van de light red line. Verder rijdt de trein op beide lijnen nog niet :

Ik maakte wat korte filmfragmenten die ik aan elkaar geplakt heb :


https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Dark_Red_Line

https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Light_Red_Line

https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Red_Lines

Bangsue grand station ligt tegenover het oude bangsue station. Wat een contrast als je  die twee gaat vergelijken. Het grand station is een kolossaal gebouw waar vandaan in de toekomst high speed treinen moeten gaan rijden, en op het oude station zie je alleen maar dieseltreinen. De hal van het grand station is te vergelijken met een hal van een groot vliegveld.




Je komt er het makkelijkst met de MRT metro blue line, halte Bangsue, en uitgang 3A. Dan loop je via een tunnel naar het grand station. Het was allemaal even uitzoeken maar er voldoende info. De dark red line naar Rangsit stopt ook bij het Don Meuang vliegveld, als je alleen handbagage hebt is dat prima te doen.

Omdat er nog weinig treinen rijden is een groot gedeelte van het station ingericht als vaccinatie centrum. Er rijden ook nog weinig bussen naar het station, ik zag 49, 67 en 138.


De inrichting van de treinen lijkt veel op die van de BTS skytrain en MRT metro zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien, het uiterlijk is wel anders


Ik betaalde voor de rit van Bangsue naar Rangsit 42 baht en terug ook, en van Bangsue naar Taling Chan 35 baht, en terug ook. De frequentie van de treinen is in de daluren 20 minuten naar Rangsit en 30 minuten naar Taling Chan. In de "spits" rijden er meer treinen. 

Alle foto's STAAN HIER

Filmpje STAAT HIER 

Lokatie IS HIER

Meer info KLIK HIER



Foto: https://bangkokattractions.com/bang-sue-grand-station/   




1 opmerking: