donderdag 16 januari 2020

Een wandeling door het eerste stuk van Sukhumvit 77, Onnud Road.

Zonder doel een stuk lopen in Bangkok, dan kom je toch wel vaak leuke dingen tegen. Zonder doel is eigenlijk niet goed uitgedrukt  want ik ging bewust naar Sukhumvit 77, maar de rest was een verrassing.Ik hoopte dat ik geen tempel tegen zou komen maar dat is in Bangkok bijna onmogelijk. Ik ben een beetje tempel moe........ Ik kwam er uiteraard een tegen en daar liep ik gewoon voorbij hahaha. Bij de tweede, Wat Mahabut, ging ik wel het complex op en had er geen spijt van.....

Vanaf mijn vaste bushalte op de Rama IV Road nam ik bus 45 , en bij de eerste halte op de Sukhumvit Road stapte ik uit. Dat is net voorbij het gebouw waar de skybar Cielo boven op het dak is.

Op het kaartje zie je mijn looproute, het eerste gedeelte is een markt. Daar is ook de Prakanong pier, daar vandaan vaart een boot een stuk van 7 kilometer naar de omgeving van de Srinakarin Road vv.


Google Maps link : KLIK HIER

Er zijn hier veel zogenaamde Community malls, net geen winkelcentrum en ook net geen districtskantoor. Ik kwam de Habito Mall tegen, met ook een postkantoor, en jaaaa een Cafe Amazon, goed voor mijn eerste bakkie koffie.


En aan de mensen die hun hond daar uitlaten is ook gedacht
Er is hier een mooie prive brug over de klong, met aan beide zijden slagbomen en security. Er rijdt ook een shuttle busje voor de mensen die hier wonen, in de volgens mij vreselijk dure condo's. Maar iedereen kan van de brug gebruik maken.
Op deze foto van Google Maps is de brug goed te zien van boven af.


De 77community heeft een goede Engelstalige website met veel info :En zo kwam ik op de Sukhumvit 77, ook wel de Onnud Road genoemd. De eerste tempel die ik tegenkwam kon ik zonder gewetens wroeging voorbij lopen hahaha. Maar het ging wel kriebelen toen ik er weer een tegenkwam, dus liep ik het complex op van Wat Mahabat.
De tempel is aan de klong Prakanong, en de boot vaart hier voorbij. Wat precies de vaar tijden zijn en wat er onderweg te zien is moet ik nog uitzoeken. En dan ga ik vast en zeker een keer een tochtje mee varen tot aan het eindpunt.


Dit lijkt de route van de boot maar het is helaas in het ThaisHet was behoorlijk druk in de tempel en de gelovigen waren goedgeefs. Bij ieder beeldje staat een offer bakje waarin gedoneerd kan worden, en dat doet men, zelfs de armen geven hun laatste baht aan de tempel.Aan de waterkant worden visjes, kleine schildpadjes enz in het water gezet.


Zij trekken zich nergens wat van aan en willen niet gestoord worden :UPDATE.

Ik werd er net op gewezen dat ik de Mae Nak Shrine bezocht heb. Maar ik wist niet dat daar de oorsprong van het bekendste Thaise spookverhaal aller tijden ligt.
Een stukje verder aan de Sukhumvit 77 is nog een community mall, Peoples park. Hier is ook een Little Zoo Cafe, leuk voor kinderen.
Alle foto's STAAN HIER

Ik ging weer terug naar de Sukhumvit Road en stapte bij Onnud op de BTS skytrain. Het was weer genoeg na een paar uurtjes "zwerven".  Voor mij weer een bewijs dat er genoeg in Bangkok te doen en te zien is, ook buiten de toeristisch gebaande paden.

Groeten uit Bangkok
Rene

2 opmerkingen:

  1. Dank je Freek. Eerlijk gezegd heb ik niet veel inspiratie meer na 2 1/2 maand hier in Bangkok. Ik ga over twee weken naar huis om de batterij weer op te laden voor de volgende keer. Het was in ieder geval ook leuk om jou en je vrouw ontmoet te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen