maandag 4 januari 2016

Chachoengsao Wat Sothon

Het wordt nu wel langzaam aan tijd dat ik geen tempels meer ga bezoeken ...........maar er zijn er bij die echt heel mooi zijn ,dus weet ik nog niet of de Wat Sothon in Chachoengsao de laatste was tijdens deze reis.

Ik vertrok met de trein om 1010 vanaf het CS van Bangkok Hualampong, en was tegen 1200 uur in Chachoengsao    https://en.wikipedia.org/wiki/Chachoengsao

Een groot gedeelte van de stad ligt aan een brede rivier , de Bang Pakong https://en.wikipedia.org/wiki/Bang_Pakong_River

Vanaf het station nam ik een tuktuk naar de tempel. Het was er zoals gebruikelijk druk , en ik heb weer wat leuke foto's kunnen maken.
Er waren danseressen ,die tegen betaling dansten , zoals ook in enkele andere tempels .Leuk om te zien :


Er werd enorm veel bladgoud "geplakt"  op boeddabeelden , en daar was het een drukte van jewelste . Of het   daar altijd zo druk is , of alleen met nieuwjaar weet ik niet, ik kreeg zelfs last van mijn ogen van de veelvuldige wierook die aangestoken werd.Na een uurtje rondkijken nam ik weer een tuktuk terug naar het station , want er rijden niet zoveel treinen , vaak zit er een paar uur tussen .

Alle foto's : Klik Hier
De treinreis koste 13 baht ,dus een retour was 26 baht , en dat is ongeveer 70 eurocent. Thaise mensen rijden gratis op dit traject .

Nog een mooi contrast is de oude trein , die "beneden" rijdt, en de "nieuwe" trein die boven rijdt. In dit geval de trein naar het Suvarnabhumi vliegveld .


Voor morgen heb ik wel plannen ,maar misschien wordt het wel een "rustige" dag..........


2 opmerkingen: