donderdag 1 juni 2017

Wat Sanghathan Nonthaburi

Tempels zijn vaak prachtige foto objecten. Ik zoek altijd naar aparte tempels en die zijn er genoeg te vinden in Bangkok en omgeving.

Vandaag ging ik naar de Wat Sanghathan. Deze tempel is in Nonthaburi en is vanaf pier #28 ( Wat Kien ) binnen 10 minuten  lopend te bereiken. De Chao Phraya rivier expressboot stopt er. Je kunt op alle haltes in Bangkok zelf opstappen en het tarief is 15 baht ongeacht van de opstapplaats. Als je uit wilt stappen loop dan vast naar achteren anders vaart de boot door. Als je terug gaat laat je dan ook zien als de boot er aan komt. De boot met de oranje vlag stopt bij deze pier in de daluren, gemiddeld moet je maximaal 20 minuten wachten.Op bovenstaande foto's is de houten tempel te zien. Er is veel houtsnijwerk, en zelfs oud USA president George Bush is er te zien. ( Deze foto is van het internet )


Er is ook een zeer modern gedeelte, erg licht met volop glas .
Ik liep er een uurtje rond en maakte veel foto's, die staan HIER

Er is niet zo erg veel info over deze tempel te vinden maar hier  zijn wat links :
http://www.thaiguidetothailand.com/lifestyle-and-culture/wat-sanghathan-meditation-center/

Er is ook een mooi filmpje :Het is werkelijk een schitterend complex en het houtsnijwerk is prachtig. Buitenlanders zul je hier weinig tot helemaal niet tegenkomen. Het is echter makkelijk te vinden en de mensen zijn er erg vriendelijk tegen bezoekers. Er moet immers toch wat geld binnenkomen.
Als je er heen gaat let dan goed op wanneer je uit moet stappen , de pier is klein en je mist het makkelijk.


De Google lokatie :  Klik Hier
De looproute : Klik Hier


Groeten uit Bangkok

Geen opmerkingen:

Een reactie posten