woensdag 7 juni 2017

Wat Phitchaya Yatikaram Worawiharn

Dat is de naam van een tempel aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier in Bangkok. In de wijk Klongsan, dus vlak aan de rivier oever.

Lokatie : Klik Hier

Info over de tempel :  http://www.nationmultimedia.com/news/travel/getaways/30309113

http://martinsatte.livejournal.com/46700.html

Het was alweer bijna een week geleden dat ik een tempel ging bekijken dus vandaag moest dat maar weer eens gaan gebeuren. Ik vind tempels vaak mooie foto objecten en deze tempel was daar ook erg geschikt voor.

Vanaf mijn vaste bushalte op de Rama IV Road ( Halte Bonkai ) nam ik bus 149, die rijd over de Sathorn Road en gaat de Saphan Taksin brug over naar Thonburi. Het is niet ver maar door het drukke verkeer in Bangkok duurde het toch bijna een half uur voordat ik weer uitstapte.


Tegenover deze tempel is nog een tempel, met de naam Wat Anongkharam Worawiharn. Hier keek ik maar heel even omdat de bouw van deze tempel de gebruikelijke "klassieke" stijl is van de meeste tempels.   Er is wel een mooi gebouw bij deze tempel, helaas weet ik niet wat de functie van dit gebouw is  :


Alle foto's van vandaag : Klik Hier

Als je de straat van deze tempel inloopt , de soi 1 Somdet Chao Phraya , dan kom je in het mooie park met de naam "Princess Mother Memorial Park" .

Info : http://ikbeninbangkok.blogspot.com/2015/11/princess-mother-memorial-park.html

Daar vandaan ben je ook op loopafstand van enkele mooie tempels en een Portugese kerk, de Santa Cruz kerk.

Als je een van de twee bruggen overloopt , de Memorial brug en de Phra Pokklao brug, dan ben je bij de beroemde bloemenmarkt van Bangkok , de Pak Klong Talad of de Yodpiman bloemenmarkt.

Foto's van de bloemenmarkt :  Klik Hier

Foto's van Wat Prayum, Santa Cruz kerk, en de Wat Kayalanimit ;Klik Hier


Groeten uit Bangkok, morgen ga ik een paar dagen naar Chiangmai
2 opmerkingen:

  1. Geweldig leuk beschreven weer.
    Groet Mijndert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Mijndert.Ik schrijf geen lange verhalen maar probeer op een korte wijze iets te beschrijven,en voor eventuele belangstellenden geef ik ook de locatie weer.

    BeantwoordenVerwijderen