donderdag 24 november 2016

Bangkok Shopping

Voor de liefhebbers van winkelen : Bangkok is een shoppers paradijs. Er zijn tientallen winkelcentra en er worden nog steeds nieuwe gebouwd.
De laatste jaren kwamen er oa Central Embassy , en Emquartier bij. Net buiten Bangkok zijn ook grote shopping centra zoals richting Chonburi Pattaya aan de snelweg Bangna - Trat, daar is de Mega Bangna en oa Ikea Thailand.

Ten noorden van Bangkok, 15 kilometer van het Don Muang vliegveld is Future Park Rangsit. Dit jaar is de renovatie van het complex gereed gekomen en het is werkelijk schitterend geworden.


Met het openbaar vervoer kan je er met de bus komen vanaf het Victory monument, dat duurt afhankelijk van de drukte ongeveer een uur. Bij het Victory monument kom je makkelijk met de skytrain. Met een taxi kan uiteraard ook.

In de buurt van deze shopping mall is ook nog Dream World, een groot pretpark. Je kan er dus een hele dag "uit" van maken.

http://www.dreamworld.co.th/en/

Ik nam in ieder geval bus 29, maar er gaan meer bussen richting Rangsit, dat is al buiten de provincie Bangkok, namelijk in Pathum Thani. https://nl.wikipedia.org/wiki/Changwat_Pathum_Thani

In Future Park zijn alle bekende warenhuizen gevestigd, zoals Robinson en Central . Ook is er een nieuw warenhuis Zpell . Dat is erg mooi; op een van de verdiepingen is een prachtige tuin aangelegd .In Zpell kan je schaatsen en skieen. En voor de kinderen is er ook een opvang als je even rustig rond wilt kijken.
 Op het moment dat ik er was, rond 1300 uur, was er niemand aan het schaatsen en was de kinderopvang leeg. Er waren wel wat mensen aan het skieen , dat is dus blijkbaar wel aantrekkelijk genoeg.
Voor links van alle warenhuizen in Bangkok, van de ijsbaan, skieen, enz verwijs ik U naar de Bangkok Startpagina .http://bangkok.startpagina.nl . Voor de uitgaansmogelijkheden in Bangkok is er de http://bangkok-uitgaan.startpagina.nl

Het is nu 24 November en de  kerstbomen worden hier en daar al geinstalleerd, deze in ZpellTerug naar het Victory monument nam ik bus 510. Dit is geen voorkeur,maar dat was de eerste bus die aan kwam rijden. De bussen rijden erg vaak, en er is keus tussen airco bussen en arko ( alle ramen kunnen open ) bussen.

Groeten uit Bangkok
2 opmerkingen: