vrijdag 25 december 2015

Siriraj MuseumAllereerst wil ik alle lezers en volgers van mijn blog Fijne Kerstdagen wensen en bedanken voor de belangstelling voor mijn "avonturen" in Bangkok en omgeving.


Vandaag was het plan om het BOT ( Bank of Thailand ) museum te gaan bezoeken ,wat in het voormalige  Bang Khunprom Paleis gevestigd is .  Ik heb veel op het internet gezocht via Google search en kwam veel tegenstrijdige info tegen over de mogelijkheden .
Uiteindelijk stond op de site van de bank zelf dat het museum paleis alleen in groepsverband bezocht kan worden en alleen op afspraak. Maar .......... er stond ook bij dat individuele bezoekers zonder afspraak sinds Augustus van dit jaar op Zaterdag welkom zijn. Dus ben ik uiteraard vandaag niet gegaan , en ga dus morgen. Hopelijk klopt de info die ik vond , er staat immers ontzettend veel oude en foutieve info op het internet.

https://www.bot.or.th/English/MuseumAndLearningCenter/BOTMuseum/Visit/Pages/default.aspx

Er mag binnen niet gefotografeerd worden.

Vandaag werd het een andere keuze en wel het Siriraj Museum, gevestigd in 3 gebouwen op het enorm grote complex van het Siriraj ziekenhuis aan de Thonburi kant van de rivier , en ook direct aan de rivier gelegen. De expressboot stopt er en er varen pontjes naar de overkant voor 3 baht.
Ik ging er echter vanaf mijn "eigen" bushalte heen met bus 149..

Een combi entree kaart kost 300 baht , en apart voor 2 musea  200 baht , en de derde ook voor 200 baht.  Ik ben normaal geen museum bezoeker dus hield ik het er maar bij een , zeker toen er verteld werd dat ....................er binnen niet gefotografeerd mag worden.

Wat is dat toch , dat fotografeer verbod ???

Nou, dacht ik , ze kunnen mijn rug op in dat museum , dan moet de security maar op zijn plaats zitten , en maakte toch een paar foto's in het Medical Museum :

Ik liep later nog wat rond en nam toen de pont naar de overkant waar ik verwelkomd werd met een gratis flesje BIG  cola . Normaal drink ik nooit cola ,maar als het gratis is.............Morgen avond is dus de finale van de Thaise voetbal beker , het is uitverkocht dus ben ik benieuwd naar de sfeer voor en tijdens de wedstrijd. Van de wedstrijd zelf zal ik weinig of geen foto's maken vanwege de afstand ,maar sfeer foto's van het publiek lukken altijd , en men werkt graag mee ..

En vanavond moet er ook nog gegeten worden , dus weer eens tijd voor foto's van mijn maaltijd voor straks.  Broccoli , wortel en kleine garnaaltje , en gefrituurde vis in een hete saus , met rijst erbij .

Ik wens jullie een fijne avond in het verre Nederland , of hier in Thailand .

Rene

4 opmerkingen: