donderdag 28 december 2017

Stanley Mini Venture Bangkok

Er wordt wel eens aan me gevraagd of ik leuke attracties voor ouders met kinderen in Bangkok weet te vinden. En ja die zijn er genoeg en een paar heb ik er ook bezocht. Het leukste is trouwens de jaarlijkse "kinderen" dag, ieder jaar op de 2e Zaterdag van Januari. Dan zijn er veel organisaties die een soort open dag houden voor kinderen.


Stanley Mini Venture is een stad op de schaal van 1:87 en is een attractie die gevestigd is in de shopping mall Ekamai Gateway. Makkelijk te bereiken via de skytrain, halte Ekamai.


Het lijkt een beetje op een miniatuur treinbaan zoals in miniworld Rotterdam, die is ook op schaal 1:87, en ook een beetje op Madurodam, in ieder geval zag ik dat de kinderen het prachtig vinden.


De entree prijs voor volwassenen is 350 baht, dat is verlaagd omdat er veel klachten waren dat het te duur was. De oude prijs was 690 baht, toen is het verlaagd naar 450, en nu is het 350 baht, en dat is een redelijke prijs.Om een zo goed mogelijk effect te krijgen is er wisselende verlichting, en de foto's zijn wat donker door die verlichting.Er is zelfs een vliegveld. Er rijden veel treinen, er is een voetbal stadion, en nog veel meer. Erg mooi gemaakt zijn de wolkenkrabbers.


De brandweer moest ook uitrukken omdat er een groot alarm in de mini stad was !!


Het democratie monument in Bangkok


En de Gouden Berg, golden mount, in Bangkok


In dit zelfde winkelcentrum is ook snowtown,  en ook een flight simulator, dus bij slecht weer kan je er wel een aantal uren doorbrengen.  En niet al te ver hier vandaan kan je ook nog dinosaur planet bezoeken.

Links en info over alle leuke kinder attracties, en nog meer, staan op de Bangkok Uitgaan Startpagina in de 2e kolom, onder het kopje "dagtrips - daytrips Bangkok"


Alle foto's van Stanley Mini Venture : KLIK HIER6 opmerkingen:

 1. Leuk stuk weer Rene.Moeten we maar eens bekijken als we in Krung Thep zijn, bedankt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend....ziet er zelfs nog leuker uit dan Madurodam vind ik!! Als je weer eens kaartjes wint gaan we wel hier heen René!!
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, dat moeten dan wel kaartjes inclusief vliegticket worden, en gaat je man dan met de boot ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha...zoiets ja!! Ik zal hem vast voorbereiden!!

   Verwijderen
 4. Lijkt me hartstikke leuk. Groetjes DJ

  BeantwoordenVerwijderen