vrijdag 22 december 2017

Impact Bangkok : OTOP City 2017

Nog tot en met de 25e December is er in de Impact Muang Thong Thani een jaarlijkse OTOP beurs. Wat is OTOP ? Het is de afkorting van One Tambon One Product. Het heeft te maken met het promoten van lokale produkten. Wiki heeft er een duidelijke uitleg van in het Engels.Vandaag ging ik er op de voor mij gebruikelijke wijze naar toe, dus met bus 166 vanaf het Victory monumentEr zijn maar liefst 3 grote hallen bezet door deze beurs, Challenger 1, 2, en 3. Als je er binnengaat bij hal 1 begin je uiteraard met eten...............

Eten uit alle uithoeken van Thailand, het zag er allemaal heerlijk uit.
Voor de kenners ook de heerlijke Thaise worstjes, Sai Oua uit Chiangmai en Sai Krok uit Isan. En nog veel meer worsten waarvan ik de naam niet weet.

Dus zoals ik al schreef begin je bij hal 1 al gelijk te eten........en loop je verder dan kom je prachtige lokaal gemaakte kunstwerken en handarbeid tegen. Veel vlechtwerk bijvoorbeeld. En als ik het mag geloven allemaal handwerk.Prachtig bestekThailand heeft prachtig aardewerk en porselein, oa Celadon en Benjarong, en dat is hier ook ruim aanwezig. Ik vind benjarong prachtig omdat de kleuren zo mooi zijn, dat zijn tussen de 3 en 8 kleuren. Benjarong is porselein, en celadon is ook mooi maar eenvoudiger door de groene jade kleur.

https://en.wikipedia.org/wiki/Celadon


Dit is benjarongEn dit is celadon

Geweldig om al deze Thaise kunst, want dat is het voor mij, te kunnen zien in een beurs.
We gaan wat drinken, virtueel dan want het was nog veel te vroeg om alcohol te proeven. De Thaise wijn wordt steeds populairder. Vroeger was vooral het noorden van Thailand berucht om de papaver velden, maar die zijn bijna allemaal verdwenen, en er voor in de plaats zijn koffie- thee- en druiven velden in de plaats gekomen. Maar wijn komt tegenwoordig uit meer streken dan alleen het noorden.

Je komt ogen te kort als je hier rondloopt, ben je in Bangkok dan kan je het gaan bekijken tot en met de 25e, toegang is gratis. En als je heel vroeg bent, de opening is om 1000 uur, dan kan je het combineren met een bezoek aan het pottenbakkers eiland Koh Kret.
Zoek je nog een mooie vaas ? 

En zo liep ik door 3 hallen vol met Thaise handarbeid en kunst en kitsch. En aan het einde van hal 3 is er weer eten..................................
Ik hoop dat je alle foto's wilt zien, ze staan KLIK HIER
2 opmerkingen: