donderdag 21 januari 2016

Chiangmai

Afgelopen Maandag vlogen mijn goede vriend DJCor en ik met ThaiAirways naar Chiangmai en we werden opgehaald door onze andere goede vriend Kees.

Die Maandag deden we verder niet veel omdat we laat in de middag aankwamen. Uiteraard gingen Cor en ik 'savonds wel lekker eten , en wel bij Le Spice, een Indiaas restaurant.

https://www.facebook.com/LeSpice.ChiangMai/

Wij eten hier niet iedere dag Thais , niet omdat we dat niet lekker vinden maar we eten dat al zo vaak, dus is Le Spice een prima alternatief. Je eet er heerlijk voor weinig geld.

Dinsdag werden we al vroeg door Kees opgehaald om naar de prachtige pagodas te gaan kijken , boven op een berg tussen Lampang en Chae Hom , de Wat Phrabat Pu Pha Daeng. Ik was hier al eerder met Kees , toen niet wetende dat je met een pick up truck, tegen betaling,  naar boven kon rijden.

Google Lokatie :  http://tinyurl.com/hxfrm3y


Afijn , we gingen dus een stuk verder dan afgelopen April , de pick up truck reed bijna steil omhoog.  Ik had mezelf al afgevraagd of ik de steile metalen trappen verder naar boven wel zou kunnen lopen omdat mijn linkerbeen "niet meewerkt" en ik nog steeds niet weet wat er aan de hand is.
Cor en Kees zeiden al snel "dat gaat hem niet worden" , en ik beet door en begon aan de klim. Ik kwam een buitenlander tegen die alweer onderweg naar beneden was en ik vroeg hoe ver het nog was. Toen hij zei "let op je hartkloppen" gaf ik het ook op.

Helaas , dus na twee keer hier geweest te zijn ben ik nog niet helemaal boven geweest . Of dat er ooit nog van komt is een grote vraagteken.

Mijn foto's , van de eerste en tweede keer :  Klik Hier

Om toch een indruk te krijgen hoe het er helemaal boven uitziet , vond ik een site met prachtige foto's :


Dinsdagavond gaf ik een etentje bij Pernfood ,het gezelschap bestond buiten mezelf uit DJCor ,Kees , Peter, en een Thaise vrouw en een Birmese man . Ook hier was het allemaal goed geregeld en heerlijk eten. DJCor nam bijvoorbeeld Tagine met lam, een Marokkaans gerecht  ......................en was erg tevreden :Woensdag , gisteren dus, gingen we met Kees naar de Queen Sirikit Botanical Gardens , 


Daar kan je met de auto inrijden omdat het een enorme tuin is. Sinds afgelopen December is er een "canopy" , dat is een loopbrug ter hoogte van de boomtoppen. Deze canopy is ongeveer 400 meter lang en 30 meter hoog. 

De tuin en canopy zijn echt een aanrader:  


Alle foto's : Klik HierWe waren weer redelijk op tijd terug in Chiangmai om even een kopje koffie met bijbehorend gebak te nuttigen bij "Love at first bite".  Je raakt daar echt verliefd op het gebak :
En DJCor en ik gingen Woensdag avond bij een prima Birmees restaurant eten , waar we al vaker waren . Helaas kunnen we in Nederland geen Birmees restaurant vinden , misschien iemand van de lezers ?Donderdag morgen vlogen we weer terug naar Bangkok.

De komende dagen zal ik het een en ander gaan bekijken met Brigitte die ook weer in Bangkok is. We willen oa naar de dragon tempel in Samphran , en Zondag gaan we naar de Muay Thai bokswedstrijden van Channel 7.


Groetjes uit Bangkok


3 opmerkingen:

  1. Het is weer prachtig Rene, neem een paar van die taartjes mee LoL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's weer Rene. Die tuin met die canopy wil ik wel eens naar toe.
    Eten ziet er ook fantastisch uit.
    Geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen